Θ. Γαλιατσάτος : Τρίμηνη παράταση σε ληξιπρόθεσμες οφειλές και ΕΝΦΙΑ για Κεφαλονιά & Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 14:05

Θ. Γαλιατσάτος : Τρίμηνη παράταση σε ληξιπρόθεσμες οφειλές και ΕΝΦΙΑ για Κεφαλονιά & Ιθάκη

Την τριμηνιαία αναστολή καταβολής των δόσεων του ΕΝΦΙΑ καθώς και των υπόλοιπων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, για τους υπόχρεους σεισμόπληκτους κατοίκους της Λευκάδας, της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς, ανακοίνωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, έπειτα από διαβουλεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

 

«Θα δοθεί τρίμηνη παράταση σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπου εμπλέκεται το υπουργείο Οικονομικών αλλά και στις δόσεις του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους της Λευκάδας, της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαλιατσάτος, επεξηγώντας πως «έγιναν προσπάθειες από την περιφέρεια προκειμένου να υπάρξει μία ελάφρυνση των σεισμόπληκτων κατοίκων και τελικά σε άμεση συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη, οι προσπάθειες βρήκαν άμεση ανταπόκριση».

«Αυτό που μένει τώρα είναι να διατυπωθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, καθώς υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες, αφού ο σεισμός έπληξε τους κατοίκους μετά την έκδοση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, αλλά σε άμεση συνεργασία με τον κ. Αλεξιάδη θα βρεθεί λύση» επεσήμανε ο κ. Γαλιατσάτος.

Έξαλλου στη Λευκάδα πρόκειται να βρεθεί αύριο και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τη γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας , που θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί.

«Παρότι η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών είχε προγραμματιστεί πολύ καιρό πριν από το φονικό σεισμό, ενόψει της συγκυριακής αυριανής διεκπεραίωσής της, θα μας δοθεί η ευκαιρία να δείξουμε στον κ. Κουρουμπλή τις ζημίες που έχει υποστεί η περιοχή και να συζητήσουμε εκτενέστατα για τα ζητήματα που αφορούν την άμεση επίλυσή τους», ανέφερε ο περιφερειάρχης.