Διαδικασίες διαβούλευσης και σχεδιασμού Στρατηγικής της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης» στην περιοχή της Παλικής

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 15:06

Διαδικασίες διαβούλευσης και σχεδιασμού Στρατηγικής της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης» στην περιοχή της Παλικής

Η «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση» (ΟΧΕ) αποτελεί ένα από τα εργαλεία για το σχεδιασμό και την υλοποίηση Αναπτυξιακών Στρατηγικών σε τοπικό (χωρικό) επίπεδο. Συνδυάζει τη δυνατότητα εφαρμογής διαφόρων κατηγοριών επενδυτικών σχεδίων με σκοπό τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, του περιβάλλοντος και της διαβίωσης σε μία περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις.

Με την 1η/2015 απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Περιφέρειας, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την εκπόνηση και υλοποίηση μιας Ο.Χ.Ε. για την περιοχή της Παλικής Κεφαλονιάς, μια περιοχή που «επιβαρύνεται από ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που εγκυμονούν κινδύνους».

Επιδίωξη είναι η διαμόρφωση και υλοποίηση μιας τοπικής στρατηγικής για την εν λόγω περιοχή με επίκεντρο ένα φυσικό μειονέκτημα-κίνδυνο, όπως η έντονη σεισμικότητα που την χαρακτηρίζει.

Βασικό χαρακτηριστικό της παραπάνω στρατηγικής αποτελεί η εμπλοκή των τοπικών φορέων στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της, μέσω μιας διαδικασίας διαβούλευσης σε όλα τα «κρίσιμα» στάδια.

Με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Τ.Ε.Ι. (Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων) στο Ληξούρι με αντικείμενο την ενημέρωση, τον προσδιορισμό των τοπικών φορέων που θα συνεργαστούν από κοινού με την Περιφέρεια στο εγχείρημα και τον προγραμματισμό των απαιτούμενων ενεργειών έως την ολοκλήρωση της εκπόνησης της Τοπικής Στρατηγικής. Για να ακολουθήσει στη συνέχεια η έγκρισή της και η υλοποίηση.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ