Η προτεραιότητα στον ΟΚΑΠ, τα φάουλ του Τζωρτζάτου και οι… σκιές στην Καθαριότητα ΕΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 14:49

Η προτεραιότητα στον ΟΚΑΠ, τα φάουλ του Τζωρτζάτου και οι…  σκιές στην Καθαριότητα ΕΠΕ

Φυσικά, και η συζήτηση του οικονομικού προϋπολογισμού , δεν ήταν το μοναδικό θέμα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, καθώς η Δημοτική Αρχή είχε προγραμματίσει και άλλα έξι θέματα που αφορούσαν την ψήφιση των προϋπολογισμών των νομικών προσώπων του δήμου για το 2016.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ως εκ τούτου, λόγω και της σοβαρότητας των θεμάτων, δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ειδικά στο θέμα του Λιμενικού Ταμείου και της ΕΔΑΚΙ!

Θεόφιλος: « Η κοινωνική πολιτική προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή»

Όσον αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού του ΟΚΑΠ και τις δράσεις αυτού, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στην τοποθέτησή του ήταν ουσιαστικός και σαφής για το πώς πρέπει να κινηθεί ο ΟΚΑΠ.

«Οφείλει ο ΟΚΑΠ να πιέσει τον δήμο, να κοπούν χρήματα από αλλού και να δοθούν στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά μεγάλες ανάγκες» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Θα πρέπει να αφήσουμε άλλες δράσεις όπως είναι ταξίδια και γεύματα και να επικεντρωθούμε στον ΟΚΑΠ που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Η κοινωνική πολιτική πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική Αρχή».

Theofilos

Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά κατέβασε στην ψηφοφορία την δική της πρόταση, στην οποία πρότεινε να αυξηθούν οι δράσεις του ΟΚΑΠ και να παραμείνει το ποσό εκεί που ήταν και να μην γίνουν περικοπές.

Στο θέμα με τον προϋπολογισμό του Γηροκομείου, δεν έλειψαν κάποιες παιδαριώδεις ερωτήσεις και αστειότητες από την πλευρά του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργου Τζωρτζάτου.

«Πρέπει να διεκδικήσετε τα οφειλόμενα. Θα ήταν απείρως καλύτερη η παροχή προς τους τροφίμους του γηροκομείου, αν υπήρχαν αυτά τα λεφτά» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός.

«Πρέπει να δούμε πως συμπεριφέρεται μία κοινωνία στις ευπαθείς ομάδες και στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας» τόνισε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης.

Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά ψήφισε υπέρ στην μισθοδοσία του προσωπικού

Το θέμα του προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου, απασχόλησε για ώρα τους συμβούλους και δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Θεόφιλος για Λιμενικό Ταμείο: «Κάνετε μόνο μπαλώματα – Ατυχές το έργο σας»

«Πανηγυρίζετε κ. Τζωρτζάτο ότι τα έχετε κάνει όλα καλά και τα έχετε κάνει καλύτερα από τον δήμαρχο. Όμως είναι ανύπαρκτο το έργο του Λιμενικού Ταμείου, είναι ατυχές το έργο σας και κάνετε μόνο μπαλώματα» ήταν τα λόγια του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Αραβαντινός σε Τζωρτζάτο: «Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς»

«Σε μερικές περιπτώσεις είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου εμφάνισε τους προκατόχους του αποτυχημένους. Οι προκάτοχοι του όμως το είχαν το Ληξούρι σε μία φροντίδα και όχι σε πλήρη εγκατάλειψη που το έχει αυτός. Ακόμα και ο πιο άσχετος να ρίξει μία χούφτα τσιμέντο δεν θα το έκανε με αυτή την κακοτεχνία. Εμείς θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό γιατί δεν μας έπεισε ο κ. Τζωρτζάτος, ότι είναι πραγματικά αποτελεσματικός» τόνισε με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο ο Διονύσης Αραβαντινός.

Για τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΗΚΕ, που πέρασε σχετικά γρήγορα τονίστηκε.

Στην τοποθέτησή του ο Διονύσης Αραβαντινός στάθηκε στα εξής σημεία: "Τα μεγάλο ζητούμενο είναι αν πραγματικά με όλα αυτά τα ποσά που δαπανούνται παράγεται ένα πραγματικό πολιτιστικό προϊόν. Θα περίμενα μία ενδελεχή εξέταση στο θέμα των λειτουργικών δαπανών που είναι στο ύψος του 50% των εξόδων. Δεν θέλω να μειώσω την δράση του προέδρου και αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΚΕ, αλλά θεωρώ ότι ο πολιτισμός στην Κεφαλονιά τα πέντε τελευταία χρόνια, υπολείπεται κατά πολύ αυτού που όλοι μας ονειρευόμαστε».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης τόνισε επί του θέματος πως: « Το κράτος έχει εγκαταλείψει αυτό το κομμάτι και ο Πολιτισμός και ο αθλητισμός παράγεται στο νησί μόνο από τους πολιτιστικούς και τους αθλητικούς συλλόγους!».

Θεόφιλος: «Δήμαρχε, συγχαρητήρια γιατί κρατήθηκες και δεν γέλαγες όταν μίλαγες για την διαδημοτική»

«Δήμαρχε, συγχαρητήρια γιατί κρατήθηκες και δεν γέλαγες όταν μίλαγες για την διαδημοτική. Αυτά που λες δεν τα πιστεύεις» ήταν τα λόγια του Θεόφιλου Μιχαλάτου προς τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, όταν άνοιξε στο τραπέζι το θέμα του προϋπολογισμού της ΕΔΑΚΙ.

«Βλέπουμε σκιές γιατί είναι η μοναδική ανώνυμη εταιρία που δεν μετέχει η αντιπολίτευση, ώστε να κάνει έλεγχο. Για εμάς η λειτουργία και η διαχείριση της ΕΔΑΚΙ έχει σκιές. Όχι για το προσωπικό, αλλά για τις δαπάνες που γίνονται» τόνισε ο κ. Μιχαλάτος και συνέχισε: «Δεν τιμά μια δημοτική αρχή που θέλει να λέει οτι είναι τίμια, να αποκλείει την αντιπολίτευση".

DSC 0011

Δημιουργήθηκε η Καθαριότητα ΕΠΕ με 22 εργαζομένους που είχαν φύγει από την Διαδημοτική και στην πορεία η Καθαριότητα ΕΠΕ έφτασε να προσλάβει υπαλλήλους που δεν έχουν σχέση με την καθαριότητα.

Θεωρώ ότι η καθαριότητα ΕΠΕ δεν έχει μόνο συναλλαγές με την ΕΔΑΚΙ, αλλά και με άλλες υπηρεσίες του δήμου. Αν έχει ανάγκες πέρα από τα αρχικά 22 άτομα, θα πρέπει να προβεί σε πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, αλλά θα είναι άτομα που θα έχουν προέλθει με κριτήρια ΑΣΕΠ. Μέχρι να μπούμε στην διοίκηση, εμείς θα αμφισβητούμε την διαχείριση της ΕΔΑΚΙ».

DSC 0058

DSC 0019

Επεισόδιο Γκισγκίνη – Ανουσάκη

«Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ΕΠΕ ή θα τους χρωστούν τα λεφτά τους;" ρώτησε ο Νίκος Γκισγκίνης, αλλά απάντηση δεν πήρε. Μάλιστα λίγες στιγμές αργότερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ανουσάκη.

«Για την Καθαριότητα ΕΠΕ εμείς βάλαμε πλάτη να προσληφθούν. Όμως από τα 19 άτομα έγιναν 45 και βλέπουμε ότι η Καθαριότητα ΕΠΕ αναλαμβάνει και την πρόσληψη ατόμων για τα σπήλαια» τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Διονύσης Αραβαντινός.

DSC 0018