Θεόφιλος προς Δημοτική Αρχή: «Μόλις μοιράσατε τα οφίτσια, σταματήσατε το έργο σας» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 12:25

Θεόφιλος προς Δημοτική Αρχή: «Μόλις μοιράσατε τα οφίτσια, σταματήσατε το έργο σας» (video)

Έντονη ήταν η κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση, κατά την διάρκεια της συζήτησης του οικονομικού προϋπολογισμού του Δήμου Κεφαλονιάς για το έτος 2016. Κατά την εισήγηση που έγινε από την αντιδήμαρχο Σοφία Γαρμπή, τονίστηκε πως ο προϋπολογισμός του 2016 εκτιμάται στα 37.397.000 ευρώ, αρκετά μικρότερος από τον προϋπολογισμό του 2015 που ήταν στα 49.900.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

«Το 2016 δεν έχουμε στον προϋπολογισμό έργα ΕΣΠΑ. Το 2015 τα χρήματα ήταν 15 εκατομμύρια και το 2016 θα είναι στα 5 εκατομμύρια» εξήγησε η κα Γαρμπή.

DSC 0022

 

Αραβαντινός: «Δεν μπορώ να βγάλω άκρη μαζί σας!»

«Δεν μπορώ να βγάλω άκρη μαζί σας!» ήταν τα λόγια του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύση Αραβαντινού, κατά την διάρκεια των ερωτήσεων, βλέποντας τα νούμερα της εισήγησης του προϋπολογισμού, να έχουν... περίεργη συμπεριφορά!

Θεόφιλος: «Μόλις μοιράσατε τα οφίτσια σταματήσατε το έργο σας»

Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος στην Δημοτική Αρχή, αναφορικά με το έργο της : «Η Δημοτική Αρχή μόλις μοίρασε τα οφίτσια, σταμάτησε να παράγει έργο και για να καλύψει αυτή την ανεπάρκειά της έρχεται και κάνει κριτική στην αντιπολίτευση. Αυτό που θεσμικά πρέπει να κάνει η αντιπολίτευση, το κάνει η συμπολίτευση.

«Η Δημοτική Αρχή ακολουθεί πελατειακά μοντέλα διαχείρισης»

Δυστυχώς μέχρι στιγμής το έργο της είναι μηδενικό. Λειτουργεί τον δήμο με τα παλιά μοντέλα διαχείρισης τα πελατειακά. Και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Τα επόμενα χρόνια θα είναι χειρότερα για τον δήμο Κεφαλονιάς. Και βλέπουμε επίσης πως αρχίζουν και καταρρέουν τα έσοδα» ήταν τα λόγια του κ. Μιχαλάτου και συνέχισε ακόμα πιο αιχμηρός: « Κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές ο δήμος χαλαρώνει και δεν ασχολείται καθόλου με τις εισπράξεις. Έχει μοιράσει τον πληθυσμό της Κεφαλονιάς σε δικούς του και μη. Πόσα χρόνια θα ψάχνετε για να ξαναλειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα σπήλαια; Πώς μπορεί να γίνεται διαχείριση των παραλιών από άτομα που δεν τα ξέρετε; Αυτά τα παράδοξα συμβαίνουν στην διαχείριση του δήμου Κεφαλονιάς».

«Δουλεύετε μόνο με απευθείας αναθέσεις»

Εμάς η δουλειά μας είναι να παροτρύνουμε την Δημοτική Αρχή να γίνει πιο σωστή και να εφαρμόσει απόλυτη διαφάνεια και σύστημα ελέγχου. Όσον αφορά την λειτουργία του δήμου εκεί δεν γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων και δουλεύετε μόνο με απευθείας αναθέσεις. Βελτιώστε το σύστημα να γίνονται διαγωνισμοί, ώστε να πάμε προς το καλύτερο».

Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του ο κ. Μιχαλάτος επεσήμανε: «Πρέπει να γίνει ό,τι γίνεται σε όλα τα σπήλαια της Ελλάδος. Να προσλαμβάνονται οι υπάλληλοι με διαγωνισμό ΑΣΕΠ και να πάνε τα άτομα που δικαιούνται και έχουν τα προσόντα και όχι υμέτεροι.

Αλλάξτε λοιπόν ρότα, αλλάξτε πορεία και εμείς εδώ θα είμαστε να κάνουμε κριτική και να βοηθάμε τον δήμο να προχωρήσει. Το 2016 πρέπει να λειτουργούμε πιο σωστά».

Παρακάτω σε βίντεο ολόκληρη η τοποθέτησή του
https://www.youtube.com/watch?v=TIFzZYjVpYo

Αποχώρησε ο Δημητράτος

Από την συζήτηση για τον προϋπολογισμό αποχώρησε λίγο μετά την έναρξή της ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος, κατηγορώντας πως η πλευρά της συμπολίτευσης δεν σέβεται τους ομιλητές κάνοντας παράλληλα λόγο για ... καφενειακές καταστάσεις κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

DSC 0025

Γκισγκίνης: «Η Δημοτική Αρχή να πάψει να παραμυθιάζει τον κόσμο»

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης τόνισε αναφορικά με τον προϋπολογισμό: « Οι πολιτικές του δήμου έχουν ένα κοινό παρανομαστή που λέει ότι θα υπάρχουν τεράστιες περικοπές. Γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να πάψει να παραμυθιάζει τον κόσμο . Σαν δημοτική Αρχή δεν έχετε ούτε πολιτική βούληση, ούτε πολιτική γραμμή για να αντεπεξέλθετε».

Παρακάτω σε βίντεο η τοποθέτησή του
https://www.youtube.com/watch?v=Sj4tiR0vbiU

Έντονη κριτική στην δημοτική Αρχή για τον προϋπολογισμό του 2016 έκανε και ο επικεφαλής των ΦΙ.Κ.Ο. Ηλίας Παρίσης.

Δ. Αραβαντινός: «Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει την απευθείας ανάθεση κανόνα!»

Ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Αραβαντινός, προχώρησε σε ένα ακόμη «σφυροκόπημα» της Δημοτικής Αρχής λέγοντας χαρακτηριστικά πως: « Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τον προϋπολογισμό σαν τουρίστας ή σαν φίλαθλος Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού που πάει απλά να δει έναν αγώνα. Είναι της λογικής ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.
Θεωρώ, λοιπόν ότι ως Δημοτική Αρχή δεν κάνατε τίποτα το ιδιαίτερο και ο προϋπολογισμός του 2016, είναι ένας απογοητευτικός προϋπολογισμός.

Αυτός είναι ένας δήμος των απευθείας αναθέσεων. Ο Δήμος αυτός έχει κάνει την απευθείας ανάθεση κανόνα! Επί παντός χρησιμοποιείται την απευθείας ανάθεση και επίσης παρουσιάζει, έλλειψη κοινωνικού προσώπου και καθυστέρηση στην είσπραξη οφειλομένων ποσών».

Παρακάτω σε βίντεο η τοποθέτησή του.


https://www.youtube.com/watch?v=f4BCwPLgx0o




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250