Προϋπολογισμός Δήμου Κεφαλονιάς 2016 σε διαδικασία… ξεπέτα! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 09:45

Προϋπολογισμός Δήμου Κεφαλονιάς 2016 σε διαδικασία… ξεπέτα! (video)

Δεν θα μπορούσε να είναι... ευχάριστο το κλίμα στην κορυφαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από την στιγμή που η Δημοτική Αρχή, αποφάσισε να φέρει προς συζήτηση, τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2016, αλλά και μαζί και όλους τους προϋπολογισμούς των νομικών προσώπων, σε μία συνεδρίαση!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής, «καυτηριάστηκε» έντονα από την αντιπολίτευση, η οποία τόνισε πως ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου για το 2016, θα έπρεπε να έχει έρθει προς συζήτηση μόνος του στο δημοτικό συμβούλιο και σε ξεχωριστή συνεδρίαση να συζητηθούν οι υπόλοιποι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων. Φευ, η δημοτική αρχή έχει τους δικούς της νόμους και κανόνες και για άλλη μία φορά μέσα σε μία – εξαντλητική - συνεδρίαση, έγινε προσπάθεια να αναλυθούν τα κορυφαία ζητήματα για το μέλλον του Δήμου Κεφαλονιάς!

Θεόφιλος: «Διαδικασία ξεπέτα!»

«Πρόκειται για μία διαδικασία ξεπέτα. Αυτό που κάνετε που βάζετε όλους τους προϋπολογισμούς μαζί σε μία συνεδρίαση είναι απαράδεκτο» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη "Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά", Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Πρόταση Μιχαλάτου να χαρακτηριστεί η βόρεια Κεφαλονιά σεισμόπληκτη

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλάτος, πρότεινε στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, να κινήσει τις διαδικασίες και να χαρακτηριστεί η βόρεια Κεφαλονιά σεισμόπληκτη ώστε να αποζημιωθούν οι πληγείσες περιοχές.

Η παράταξη «Ενωμένη Τετράπολη» εξαιτίας αυτής της κατάστασης, εξέδωσε την προηγούμενη ανακοίνωση στην οποία έκανε γνωστούς τους λόγους που θα απείχε από την συνεδρίαση.

Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, στάθηκε αλληλέγγυα σε αυτή την κίνηση της «Ενωμένης Τετράπολης», και σε όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή της τονίζοντας πως « την διάσταση την πολιτική την έδωσε η Ενωμένη Τετράπολη με την διαμαρτυρία που έκανε, εμείς είμαστε εδώ για να μετέχουμε στον διάλογο και να μας λύσετε τις απορίες που έχουμε και να αναδείξουμε τα στραβά που θεωρούμε ότι έχει ο προϋπολογισμός».

Κουρούκλης: «Θέλετε να κρύψετε το περιεχόμενο των προϋπολογισμών»

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Κουρούκλης τόνισε πως: «Γίνεται μία συνειδητή υποβάθμιση της συζήτησης του προϋπολογισμού. Είναι κορυφαίο ζήτημα και ο πυρήνας της οικονομικής του Πολιτικής. Θέλετε να κρύψετε το περιεχόμενο αυτού του προϋπολογισμού και όλων των προϋπολογισμών και το περιεχόμενο της οικονομικής πολιτικής».
Υποβάθμιση της διαδικασίας

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος, έκανε λόγο για υποβάθμιση της διαδικασίας λέγοντας πως: « Συνεχίζει η Δημοτική Αρχή, να υποβιβάζει την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά συνέπεια ολόκληρη την τοπική αυτοδιοίκηση».

Μετά από αρκετή, ώρα, αντεγκλήσεων και την κατάσταση ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό που θα αναρτηθεί σε νεότερο άρθρο.

 

https://www.youtube.com/watch?v=UWzZNc-gH0w

DSC 0001DSC 0003DSC 0006DSC 0008DSC 0009DSC 0011DSC 0014DSC 0018DSC 0019DSC 0020




00 inkefalonia general ad 300X250