Ενωμένη Τετράπολη : "Η Δημοτική Αρχή σύρθηκε από τον Νόμο να συζητήσει οτι ακριβώς δεν ήθελε..."

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 19:30

Ενωμένη Τετράπολη : "Η Δημοτική Αρχή σύρθηκε από τον Νόμο να συζητήσει οτι ακριβώς δεν ήθελε..."

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη του.

 

Τα προς συζήτηση θέματα είναι :

  • Η έγκριση του προϋπολογισμού και του πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου για το 2016
  • Η έγκριση του προϋπολογισμού και του πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΚΑΠ για το 2016
  • Η έγκριση του προϋπολογισμού και του πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ για το 2016
  • Η έγκριση του προϋπολογισμού και του πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΤΑΜΕΙΟΥ για το 2016
  • Η έγκριση του προϋπολογισμού και του πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του ΜΟΥΣΕΙΟΥΦΥΣΙΚΗΣΙΣΤΟΡΙΑΣ για το 2016
  • Η έγκριση του προϋπολογισμού και του πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων της ΚΕΔΗΚΕ για το 2016
  • Η έγκριση του προϋπολογισμού και του πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμένων της ΕΔΑΚΙ ΑΕ (πρώην διαδημοτική) για το 2016.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού είναι ένα από τα κορυφαία θέματα του Δήμου και για αυτό ο νομοθέτης προβλέπει ότι γίνεται σε ειδική συνεδρίαση, πράγμα που με μέχρι σήμερα είχε γίνει σεβαστό ακόμα και από την Δημοτική Αρχή Αλέκου Παρίση !!!

          Υπό την πίεση του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγήσει η (ΑΝ)ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ τον Δήμο και τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα, η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να αποφύγει όπως ο "Εωσφόρος το Λιβάνι" την συζήτηση επί του προϋπολογισμού, ξεπερνώντας κάθε χρονικό όριο για την εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή ο Νομοθέτης έχει προβλέψει τέτοιες καταστάσεις, στον Νόμο 4172 άρθρο 77 παρ. 4, υπάρχει ρητή διάταξη που oρίζει ότι άν ο προϋπολογισμός δεν ψηφιστεί μέχρι την 15η Νοεμβρίου, τότε το Δημοτικό Συμβούλιο συνέχεται αυτοδίκαια την πρώτη Κυριακή μετά την 15η και ώρα 11.00, για να συζητήσει τον προϋπολογισμό.

Έτσι λοιπόν η Δημοτική Αρχή σύρθηκε από τον Νόμο να συζητήσει οτι ακριβώς δεν ήθελε δηλαδη να συζητήσει σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016.

Ενώ όμως η Δημοτική Αρχή δεν είναι σε θέση να συντάξει και να προωθήσει έστω ένα μικρό αναπτυξιακό πρόγραμμα, η μια αναπτυξιακή μελέτη για το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, πρέπει να τις αναγνωρίσουμε οτι στο ευτελές είναι πρωταθλήτρια, αφού βρήκε την λύση να μή συζητήσει τον προϋπολογισμό του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων .

Είμαστε βέβαιοι ότι κάθε συμπολίτης αντιλαμβάνεται άτι η επιλογή της Δημοτικής Αρχής του κ Αλέξανδρου Παρίση να φέρει προς συζήτηση (αφού εξαναγκάζεται από τον Νόμο) εντός μιας ημέρας επτά προϋπολογισμούς με περισσότερες από πεντακόσιας σελίδες είναι πρακτικά αδύνατη.

Δημάδη, εμμέσως πλην σαφώς, δεν συζητείται κανένας προϋπολογισμός και καταστρατηγούμε και τον τύπο του Νόμου αλλά και κυρίως δεν συζητείται η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής που κρύβουν οι προϋπολογισμοί.

Ως Δημοτική Παράταξη λοιπόν καταγγέλλουμε σε όλους τους Κεφαλλονίτες την μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής να μην συζητήσει τον προϋπολογισμό του Δήμου και τον Νομικών του Προσώπων για το 2016 και δηλώνουμε οτι δεν προτιθέμεθα με την παρουσία μας σε αυτή την συζήτηση να νομιμοποιήσουμε τις απίθανες μεθοδεύσεις στο θέμα της Δημοτικής Αρχής.

Η αποχή μας από την μεθοδευμένη και αδιέξοδη συζήτηση αποτελεί την μόνη πράξη σεβασμού προς τους συμπολίτες μας αλλά και διαμαρτυρίας ( αν την καταλάβει) προς την Δημοτική Αρχή.

       Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης

             "ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ"




00 inkefalonia general ad 300X250