Ανταποδοτικά τέλη Δήμου Κεφαλονιάς 2016: Τα λάθη, η … μαγική εικόνα και οι μειώσεις που δεν ήρθαν ποτέ! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 10:57

Ανταποδοτικά τέλη Δήμου Κεφαλονιάς 2016: Τα λάθη, η … μαγική εικόνα και οι μειώσεις που δεν ήρθαν ποτέ! (video)

Το θέμα του καθορισμού των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2016, κυριάρχησε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς, η οποία διεκόπη και θα συνεχιστεί σήμερα στις 11 το πρωί (ζωντανή μετάδοση από το Inkefalonia.gr).

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Από την εισήγηση που έγινε στο Σώμα από την αντιδήμαρχο Σοφία Γαρμπή, ανακοινώθηκε υστέρηση στα έσοδα της τάξεως του 1,400,000, ενώ υπάρχουν και 1,900.000 ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς στη ΔΕΗ.

Παρακάτω, σε βίντεο η εισήγηση και οι ερωτήσεις που έγιναν από τους επικεφαλής και τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

https://www.youtube.com/watch?v=-ST8Kg27vmo

Θεόφιλος: «Τα νούμερα δεν είναι σωστά, περίμενα ο δήμαρχος να ανακοινώσει μία γενναία μείωση»

«Τα νούμερα δεν είναι σωστά» τόνισε αρχικά στην εισήγησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, Θεόφιλος Μιχαλάτος και συνέχισε: «Η εισήγηση είναι λάθος και αυτό έχει ως συνέπεια και ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών που πάμε να κάνουμε να είναι λάθος. Εδώ ή η υπηρεσία κάνει λάθος στον υπολογισμό ή τα τετραγωνικά στη ΔΕΗ είναι λάθος και αυτό θα πρέπει να αναζητήσουμε που γίνεται το λάθος».

Ο κ. Μιχαλάτος, τόνισε επίσης πως θα έπρεπε να υπάρχει μείωση των ανταποδοτικών τελών: «Ο δήμαρχος θα έπρεπε σήμερα να ανακοινώσει μία γενναία μείωση, όμως δεν το κάνει. Ωστόσο θέλω να τονίσω πως είναι μαγικά αυτά που συμβαίνουν... εμένα δεν με πείθει η εισήγηση και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το πώς προκύπτουν αυτές οι αλλαγές στους κωδικούς» .

Παρακάτω η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=mzxHKqoM5-k

Αραβαντινός προς Δημοτική Αρχή: «Εσείς βιώνετε ακόμα την περίοδο των παχέων αγελάδων»

Ίδια άποψη είχε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος πρότεινε το Ληξούρι να υποβιβαστεί από την Ζώνη Β΄’ στην Ζώνη Γ’ , ώστε να πληρώνει λιγότερα ανταποδοτικά.

«Στο Ληξούρι, οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι αναντιστοιχίες με τα τέλη. Όποιος επισκεφθεί το Ληξούρι, αποκομίζει την εντύπωση της εγκαταλειμμένης πολιτείας. Θεωρώ πραγματικά εξωπραγματικό να συγκρίνεται το Ληξούρι με το Φισκάρδο και την Αγία Ευφημία. Θα έπρεπε να κάνει η Δημοτική Αρχή μία γενναία προσέγγιση του θέματος και να να περιορίσει τους συντελεστές τελών στην Γ’ Ζώνη και για τις οικίες και για τα καταστήματα.
Εσείς βιώνετε ακόμα την περίοδο των παχέων αγελάδων, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι» ήταν τα λόγια του.

«Άπλετο φως στη σχέση αυτή μεταξύ της Διαδημοτικής και της “Καθαριότητας ΕΠΕ”»

Επίσης, τα έξοδα προς την εταιρία “Καθαριότητα ΕΠΕ” θα έπρεπε να περιοριστούν στο μισό. Δεν έχετε το δικαίωμα να μην δίνεται στην δημοσιότητα αυτά τα στοιχεία. Πρέπει να ριχτεί άπλετο φως στη σχέση αυτή μεταξύ της Διαδημοτικής και της Καθαριότητας ΕΠΕ.
Προτείνω λοιπόν γενναία μείωση των τελών ιδιαίτερα στο Ληξούρι. Να μην πληρώνουν ανταποδοτικά οι επιχειρήσεις με εποχιακά ήδη».

Η θέση της μείζονος αντιπολίτευσης λοιπόν, ήταν η μείωση των ανταποδοτικών τελών, αλλά και να μην πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη οι εποχικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα που παραμένουν κλειστές.

Παρακάτω σε βίντεο η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=9LU5SlzyVdw

Και η υπόλοιπη αντιπολίτευση καταψήφισε την εισήγηση, ζητώντας την μείωση των τελών.

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν αντίθετη άποψη και υπερψήφισαν την εισήγηση.

DSC 0315DSC 0316DSC 0317DSC 0318DSC 0321DSC 0322DSC 0323DSC 0325DSC 0326DSC 0328DSC 0330DSC 0332DSC 0333DSC 0338DSC 0341DSC 0343DSC 0344DSC 0346




00 inkefalonia general ad 300X250