Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με την Κινεζική Πρεσβεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 13:42

Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς  με την Κινεζική Πρεσβεία

Στα πλαίσια της αξιοποίησης της πρόσφατης επίσκεψης του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα με κλιμάκιο Διπλωματών στο Δήμο Κεφαλονιάς με σκοπό την ανάπτυξη των Τουριστικών, Πολιτιστικών και Επιχειρηματικών σχέσεων, στις 28 Ιουνίου 2012 ήλθε η διπλωμάτης Dr Chen Xiao για συνάντηση εργασίας. Την Κινέζα Διπλωμάτη συνόδευσε στις συναντήσεις με το Δήμαρχο κ.Α.Παρίση, τον Α/Περιφερειάρχη κ.Σ.Κουρή και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ.Α.Κωνσταντάκη, ο Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος, ο οποίος είχε και την ευθύνη συντονισμού της Επίσκεψης Κινέζων Στελεχών του Τουρισμού μέσω της «Ευ ζήν».Συγκεκριμένα, στις 21 και 22 Αυγούστου 2012, κλιμάκιο 45 Φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου θα παρουσιάσουν σε ειδικές Εκδηλώσεις τον πλούσιο πολιτισμό της Κίνας, στους κατοίκους και επισκέπτες της Κεφαλονιάς.

Επιπλέον , εξειδικευμένα Στελέχη της Ταξιδιωτικής Οικογένειας της Κίνας επισκέφθηκαν το Νησί μας με σκοπό την προώθηση του Τουρισμού. Επισυνάπτουμε την Επιστολή της Εταιρείας , η οποία αναφέρει επισταμένως τη στρατηγική της τουριστικής συνεργασίας.

Η «Ταξίδια ΕΥ ΖΗΝ Α.Ε.» ολοκλήρωσε προ ολίγων ημερών μια από τις αξιολογότερες προσπάθειες ανάπτυξης της δραστηριότητάς της αλλά και του τουρισμού γενικότερα. Με τη συνδρομή σας διοργάνωσε ένα fam trip για τους 13 Κινέζους CEO's, Διευθυντές, Ιδιοκτήτες μεγάλων Τουριστικών πρακτορείων καθώς και σημαντικούς ανταποκριτές πανεθνικής εμβέλειας ΜΜΕ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

IMG 0223
Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας η ΕΥΖΗΝ τόλμησε να διοργανώσει με γνώση και επαγγελματισμό αυτή την εξαιρετικά δύσκολη ενέργεια και να γεμίσει με αισιοδοξία πολλούς. Η 16μελής ομάδα επισκέφτηκε την Ελλάδα όπως κανείς άλλος στο παρελθόν. Συνολικά 18 διαφορετικοί τόποι, 4 νησιά μας, 14 ξενοδοχεία, 7 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, οινοποιεία, μαρίνες και σκάφη, εκκλησίες, παραλίες, εστιατόρια αποτέλεσαν το αντικείμενο της επίσκεψης. Το δρομολόγιο αναλυτικότερα ήταν: Αθήνα, Σαντορίνη, Μήλος, Βουλιαγμένη/Astir Resort, Λουτράκι, Ναύπλιο, Πύλος - Costa Navarino, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Μέτσοβο, Βεργίνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Αθήνα/Hilton. Στις 9 ημέρες που διήρκεσε το ταξίδι διένυσαν ~1,100km σε Εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, έπλευσαν ~300NM στις θάλασσές μας και πέταξαν 3,5 ώρες στον ελληνικό εναέριο χώρο. Περπάτησαν σε πόλεις και χωριά, δοκίμασαν και γεύτηκαν την τοπική γαστρονομία του κάθε τόπου, απόλαυσαν τη θάλασσα και τον καταγάλανο ουρανό μας, έζησαν την έννοια «φιλοξενία» από κάθε έναν που ήρθε σε επαφή μαζί τους, άκουσαν για την ιστορία και τη μυθολογία μας, τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητες μας. Αγόρασαν τοπικά προϊόντα και δώρα αξίας για συγγενείς και φίλους.
Οι Κινέζοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, τις εικόνες και στιγμές που έζησαν και ανέφεραν συγκεκριμένα ότι «η υποχρέωση που μας δημιουργήσατε θα πρέπει να ανταποδοθεί με τη δική μας στήριξη!»
Κύριοι, προσωπικά και εκ μέρους όλης της ομάδας της ΕΥΖΗΝ, θέλω να ευχαριστήσω εσάς καθώς και όλους του κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού σας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας στο έργο μας. Σας διαβεβαιώ ότι αυτή η ενέργεια καθώς και η συνέχειά της θα αποφέρει σύντομα καρπούς. Παρακαλώ όπως μεταφέρετε τις ευχαριστίες μας.
Να' στε καλά! Θανάσης Παπαδημητρίου Managing Director

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της στους Α/Δημάρχους κ.κ.Σ.Ματιάτο, Γ.Βαγιωνίτη και Σ.Κουνάδη, τους Προϊστάμενους της Ενότητας Λειβαθούς κ.Α.Μινέτο και Γρ.Τουρισμού κ.Μ.Πεβεράτο, στον οδηγό κ.Π.Βλάχο, όπως και στο Ξενοδοχείο Apollonio Resort στο Ξι, την παραδοσιακή ταβέρνα TASSIA και το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Nautilos στο Φισκάρδο.
Επίσης, ευχαριστίες ανήκουν στον τ.Νομάρχη κ.Γ.Μεταξά και το Ξενοδοχείο Oceanis
στον Πόρο για την Φιλοξενία του κ.Albert Salmon , Επικεφαλής της Quality Coast, που πρόσφατα βράβευσε το Νησί μας ως «Ποιοτικό Προορισμό» στην Πορτογαλία και στο Mouikis Village, που προσέφερε γεύμα στα Μέλη της Χορωδίας του κ.Α.Γεωργακάτου.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ