Περιφέρεια : Οι αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 11:48

Περιφέρεια : Οι αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων συνεδρίαση την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Αργοστόλι, με βασικότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης τις γνωμοδοτήσεις για τις μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δυτικό Πατραϊκό κόλπο και την περιοχή του Κατακόλου. Οι αποφάσεις • Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ι.Ν. γνωμοδότησε -κατά πλειοψηφία- αρνητικά για τη μελέτη: «Στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δυτικό Πατραϊκό κόλπο.

• Επίσης, γνωμοδότησε αρνητικά και για τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το δυτικό Κατάκολο».

• Το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να εκπροσωπήσει το σώμα στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΝ ο Περιφερειάρχης, Σπυρίδων Σπύρου.

• Κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε για τη συμμετοχή του Δήμου Ιθάκης σε πρόσκληση του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης: «Κέντρο ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας» στο Ε.Π «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2007 – 2013».

• Το θέμα που αφορά στην οικονομοτεχνική μελέτη για τη σύσταση του Επτανησιακού Ιδρύματος για τη Μουσική και τον Πολιτισμό, θα επανέλθει για συζήτηση στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

• Ομόφωνα εγκρίθηκε η ανάδειξη και προβολή των αρχαιολογικών μνημείων Αρχαίων Πρόννων – Τζανάτων.

• Ομόφωνα εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά το έργο: «Πολύ-παραμετρικό Δίκτυο για τη Μελέτη και την Παρακολούθηση Φυσικών Κινδύνων στην Περιοχή των Στενών του Οτράντο και του Ιονίου Πελάγους - OTRIONS», στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013, με τους φορείς «Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών» και το «Τμήμα Γεωλογίας του Τομέα Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», με Π/Υ 136.000,00€.

• Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η χορήγηση επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών στους εργαζομένους της Κέρκυρας. Το θέμα εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Καρύδης και πέρασε κατά πλειοψηφία.

• Στην αρχή της συνεδρίασης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε η προσεχής συνεδρίαση του σώματος να πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη.