Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς ενάντια στην περικοπή ολιγομελών τμημάτων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 04:43

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς ενάντια στην περικοπή ολιγομελών τμημάτων

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεφαλλονιάς

Ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικάζει απερίφραστα την περικοπή ολιγομελών τμημάτων στο ΓΕΛ Ληξουρίου, στο ΓΕΛ Σάμης και στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση. Πρόκειται για τρία σχολεία που υφίστανται με τραγικό τρόπο τις συνέπειες από το σεισμό και τις πλημμύρες. Η ενέργεια αυτή ευθυγραμμίζεται με τη γενικότερη πολιτική της συγκυβέρνησης για μείωση των δαπανών για την παιδεία που οξύνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα (κενά, μεταφορές, αναλογία μαθητών / εκπαιδευτικών στο τμήμα, υποδομές, χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών κλπ.). Ευθυγραμμίζεται, ακόμη, με τις λεγόμενες βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και τις αξιολογήσεις δομών της εκπαίδευσης.

Η απαράδεκτη απόφαση του κ. Περιφερειακού παρακάμπτει τις ανάγκες των μαθητών, καταργεί το καθεστώς του σεισμόπληκτου για τις σχολικές μονάδες, ανοίγει δρόμο για νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, επιβαρύνει περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία. Δρα σωρευτικά σε όσα υποφέρουν τα σχολεία από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων να ανακαλέσει πάραυτα την απόφαση και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Νομού.




00 inkefalonia general ad 300X250