Υπό το μηδέν! Υποβαθμισμένη και απαξιωμένη η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό του 2014

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 13:21

Υπό το μηδέν! Υποβαθμισμένη και απαξιωμένη η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό του 2014

Αν υπήρχε ένας υποθετικός δείκτης ενδιαφέροντος από το 1 έως το 10 η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό του 2014, θα έβγαζε... εύκολα σκορ υπό το μηδέν!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο απολογισμός θεωρείται - και όχι άδικα - η κορυφαία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εντούτοις με κύρια ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, έχει καταντήσει (γιατί για κατάντια πρόκειται) να είναι πλέον μια συνεδρίαση υποβαθμισμένη!

Από το ξεκίνημα η εικόνα ήταν απογοητευτική. Μόλις και μετά βίας κατέφτασαν οι σύμβουλοι για να γίνει η απαρτία και να ξεκινήσει το συμβούλιο, ενώ υπήρχαν πολλές και χτυπητές απουσίες στα έδρανα της συμπολίτευσης.

Επιπλέον, διεξήχθη μία συνεδρίαση χωρίς να παραστούν οι φορείς, χωρίς κατοίκους, χωρίς τοπικά συμβούλια!

Πλήρης απαξίωση της κοινωνίας για τα αυτοδιοικητικά, που φαίνεται και αυτή απογοητευμένη για τη λειτουργία του Δήμου για τα όσα παρακολουθεί μέσα από τα δημοτικά συμβούλια .

Και μέσα σε όλα αυτά, δεν υπήρχε και η διάθεση από την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, να γίνει μία πολιτική εισήγηση για το τι πέτυχε ή δεν πέτυχε ο δήμος το 2014.

Αντ΄ αυτού η αντιδήμαρχος Σοφία Γαρμπή ξεκίνησε να διαβάζει «ξερά» την 100σέλιδη εισήγηση, που ακόμα και ο καλοπροαίρετος που παρακολουθούσε ζωντανά την συνεδρίαση μέσα από το inkefalonia.gr θα είχε παραδώσει τα... όπλα!

Όλο αυτό το σκηνικό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και οι επικεφαλής των παρατάξεων δεν παρέλειψαν να το σχολιάσουν αρνητικά.

«Έχει απαξιωθεί το δημοτικό συμβούλιο»

«Έχει απαξιωθεί το δημοτικό συμβούλιο και η λειτουργία του από τον κόσμο και δεν έχουμε συμμετοχή και σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου, ενώ και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του, Διονύσης Αραβαντινός είπε κάτι σωστό: «Αν είναι να μην κάνουμε καθόλου συμβούλιο. Να διαβαστεί η 100σέλιδη εισήγηση, κάθε παράταξη να καταθέσει την δική της άποψη για τα πεπραγμένα και να φύγουμε» ήταν τα λόγια του, όπως και του κ. Θόδωρου Φλωράτου, που στάθηκε στην σοβαρότητα που πρέπει να διακρίνει μία τέτοια συνεδρίαση και που δυστυχώς από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν υπήρχε.

Επί της ουσίας και δυστυχώς ακούστηκε και από συμβούλους της πλειοψηφίας, ήταν η εξής κουβέντα «γιατί να κάνουμε απολογισμό, αφού ο κόσμος μας ψήφισε να είμαστε Δημοτική Αρχή το 2014!».

Αυτό είπε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, αυτό και ο αντιδήμαρχος Παλικής Αλέξης Μοσχονάς και άλλοι.

«Είναι περιττή η σημερινή συνεδρίαση. Τον απολογισμό τον έκανε ο λαός της Κεφαλονιάς το 2014 και έδωσε θετικό πρόσημο» ήταν τα λόγια του Νίκου Ανουσάκη, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή!

Για υποβαθμισμένη συνεδρίαση μίλησε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης και έκανε αυστηρή κριτική στα όσο δεν πέτυχε η δημοτική αρχή το 2014, ο Βασίλης Ρουχωτάς από την Ενωμένη Τετράπολη τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν θέλετε διαφάνεια στην διαχείριση. Θέλετε να παραχθεί έργο, αλλά ξεκινήσατε λάθος από το 2011».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάκης Δημητράτος από τους «Ριζοσπάστες Ξανά»: «Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο, καλό θα είναι η Ισχυρή Κεφαλονιά να σκύψει και να ακούσει την πραγματικότητα. Περίμενα να ακούσω πως από εδώ και πέρα θα προοδεύσει η Κεφαλονιά και όχι το... απολυτίκιο της Κεφαλονιάς διαβασμένο από την κυρία Γαρμπή. Η συζήτηση είναι υποτονική γιατί η Δημοτική Αρχή ήθελε να είναι υποτονική», αλλά και ο Ηλίας Παρίσης από τους ΦΙ.Κ.Ο, ο οποίος τόνισε: «Η Ισχυρή Κεφαλονιά πάτησε πάνω σους σεισμόπληκτους για να αναδειχθεί. Ο σεισμός για την Ισχυρή Κεφαλονιά ήταν σωσμός".

Σε επόμενα άρθρα, θα αναρτηθούν αναλυτικά σημαντικές τοποθετήσεις συμβούλων για τον απολογισμό του 2014.

DSC 0040DSC 0041DSC 0043DSC 0044DSC 0045DSC 0046DSC 0048DSC 0049DSC 0051DSC 0052DSC 0053DSC 0054DSC 0057DSC 0059DSC 0061DSC 0062DSC 0063DSC 0064DSC 0065DSC 0071




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250