Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Ιουλίου 2012 13:12

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνεδρίασε χθες, στο Αργοστόλι, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων το οποίο συζήτησε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα των σχολικών μεταφορών στην Κεφαλονιά. Στη συζήτηση παρενέβησαν ο εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, Γιώργος Σπυράτος και η εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ, Διονυσία Πεντογάλου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

1) Τροποποίηση του άρθρου 1 της ΚΥΑ 35415/28-7-2011 ΦΕΚ 1701 για να περιοριστεί στο μισό η απόσταση που ορίζει για τη διαμονή των μαθητών από την έδρα των σχολείων.

2) Να γίνει οικονομοτεχνική μελέτη για να εξετασθεί η δυνατότητα υλοποίησης του έργου των μεταφορών με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας

3) Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων

4) Να εξοφληθούν τα χρέη προς όσους εκτέλεσαν το έργο των μεταφορών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, που συνεδρίασε χθες στο Αργοστόλι, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

• Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης, Σπυρίδων Σπύρου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

• Το σώμα ενέκρινε -κατά πλειοψηφία- την εισήγηση, για την εκπροσώπηση της ΠΙΝ στη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης – ΑΝΕΚ Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ.

• Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η εκπροσώπηση της ΠΙΝ στη Γενική Τακτική Συνέλευση των Μετόχων της Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία: «Ενιαίο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης».

• Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η απευθείας εξαγορά ακινήτου απαλλοτριώσεως επαρχιακής οδού για τη διαπλάτυνση του επαρχιακού δρόμου «από Εύγηρο έως την επαρχιακή οδό Νο2» ιδιοκτησίας Νικηφόρου Φατούρου. Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θ. Βερύκιος

• Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης έκτακτης ανάγκης στην Π.Ε Λευκάδας από αδιάθετα υπόλοιπα κατανομών της ΠΙΝ.

• Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Π.Ε Λευκάδας.

• Ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη, Σμαράγδας Σαρδελή, για τις Λιμενικές ανάγκες των μικρών νησιών

• Ομόφωνα εγκρίθηκε και η παράταση Προγραμματικής σύμβασης για τις αρχαιολογικές ανασκαφές στη περιοχή «Άγιος Αθανάσιος» στην Ιθάκη.

• Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εκμετάλλευση λατομείου αδρανών υλικών στη θέση «ΘΕΜΑΤΑ» του Δ.Δ Αγίας Ευφημίας του Δήμου Κεφαλληνίας.