Περιφερειακό Συμβούλιο: Πεντάωρο «κομφούζιο» για τις μεταφορές των μαθητών (photos + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 09:21

Περιφερειακό Συμβούλιο: Πεντάωρο «κομφούζιο» για τις μεταφορές των μαθητών (photos + video)

Πέντε ώρες και κάτι για ένα θέμα!

Τόσο χρειάστηκε μέσα σε στιγμές με απόλυτο κομφούζιο για να συζητηθεί ένα θέμα εκτός ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Αργοστόλι και θα ολοκληρωθεί αύριο Θεού θέλωντος και... συμβούλων επιτρέποντος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το εκτός ημερησίας θέμα για τη μεταφορά των μαθητών το έφερε στο συμβούλιο – και πολύ σωστά- η Λαϊκή Συσπείρωση δια του συμβούλου της Δημήτρη Μαντζουράτου. Ωστόσο ότι θα έπαιρνε πέντε ώρες, μεταξύ έντασης, αντεγκλήσεων και διακοπών για να συζητηθεί κάτι που λίγο πολύ όλοι συμφωνούσαν και – υποτίθεται – ότι θέλουν να λυθεί για το καλό των μαθητών, ουδείς το περίμενε.


Άλλωστε, υπήρξαν στιγμές που με τις ομιλίες των συμβούλων και δη του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θόδωρου Βερύκιου, προκλήθηκε έντονη αναταραχή στην αίθουσα με «εκρήξεις» όσων παρακολουθούσαν από το ακροατήριο.

{https://www.youtube.com/watch?v=mkNmYwydYY8}

Στην αίθουσα βρίσκονταν και μέλη από το ΕΛΜΕΚΙ, ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων από όλο το νησί, όπου τοποθετήθηκαν επί του θέματος ζητώντας επιτακτικά να λυθεί το θέμα.
Ωστόσο εκεί που ξαναπήρε «φωτιά» το συμβούλιο ήταν όταν ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Χρήστος Άνθης, ο οποίος δεν επέτρεψε στο μέλος της επιτροπής παιδείας του Δήμου Κεφαλονιάς Πέτρο Μποφυλάτο, θεωρώντας πως εκπροσωπεί το Εργατικό Κέντρο.

{https://www.youtube.com/watch?v=calBOVTaoHE}

Υπήρξαν, ωραίες τοποθετήσεις, από τον κ. Μάκη Φόρτε, τον κ. Ηλία Μπεριάτο, τον κ. Καλούδη, τον κ. Δημήτρη Μαντζουράτο, την κα Λαχανιώτη, τον κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, τον κ. Διονύση Γεωργάτο, τον περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου και όλων των περιφερειακών συμβούλων που μίλησαν με γνώμονα το καλό των μαθητών και των γονέων τους που είναι η «ουρά» του προβλήματος. Ωστόσο, το να μην μπορεί να παρθεί μια ουσιαστική απόφαση και να υπάρχει σχεδόν σε μόνιμη βάση ένα πεδίο αντεγκλήσεων αυτό σίγουρα απογοητεύει. Και δεν ήταν λίγοι οι σύμβουλοι που έκαναν την κριτική και αυτοκριτική τους για την κατάσταση που επικράτησε στο συμβούλιο.

{https://www.youtube.com/watch?v=90nQGhsFlFM}

Το Περιφερειακό Συμβούλιο μπήκε στο πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης σχεδόν στις 5 το απόγευμα.

• Στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος έκανε με το ξεκίνημα και σύντομο χαιρετισμό.

 




00 inkefalonia general ad 300X250