Ανακοίνωση των ΦΙ.Κ.Ο για την παραλιακή λεωφόρο Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 05:58

Ανακοίνωση των ΦΙ.Κ.Ο για την παραλιακή λεωφόρο Ληξουρίου

Οι ΦΙ.Κ.Ο. χαιρετίζουν την ομόφωνη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη του έργου « Αποκατάσταση προβλημάτων στην παραλιακή οδό Ληξουρίου της ΔΕ Παλικής του Δήμου Κεφαλλονιάς » Π/Υ 264.000,00 ευρώ με το ΦΠΑ. και η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος για την προωθηση των διαδικασιών αδειοδότησης του εν λόγω έργου.

Η απόφαση αυτή αποτελεί την δικαίωση των σαράντα εννέα (49) μονίμων κατοίκων και επαγγελματιών της Παραλιακής Λεωφόρου Ριζοσπαστών, που υπέγραψαν και υπέβαλαν διά του επικεφαλής των ΦΙ.Κ.Ο. στο Δημοτικό Συμβούλιο την απαίτηση εκτέλεσης του έργου, με χρηματοδότησή του από ίδιους πόρους του Δήμου ή από πόρους του Λιμενικού Ταμείου.

Φυσικά θα αποτελούσε σοβαρή παράλειψη εκ μέρους των ΦΙ.Κ.Ο. να μην αναφερθεί:

• Η υποστήριξη που είχε η αίτηση από το σύνολο της αντιπολίτευσης,
• Η πρόταση του κ. Ρουχωτά να αποδοθεί η χρήση του αγκυροβολίου από τον Δήμο στο Λιμενικό Ταμείο, ώστε να νομιμοποιηθεί η χρηματοδότηση του όλου έργου από αυτό και
• Ο αγώνας του κ. Δεστούνη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, να ενταχθεί το έργο στο προϋπολογισμό του.

Οι ΦΙ.Κ.Ο. έκριναν αναγκαίο να γίνουν οι ως άνω αναφορές, διότι, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, που προς τιμή του ενέταξε το έργο στον προϋπολογισμό της Διαδημοτικής Επιχείρησης, η Δημοτική Αρχή, δια του Αναπληρωτού Δημάρχου, κατά την συζήτηση του θέματος, αν και παρουσίασε την μελέτη ύψους 260.000 ευρώ για την αποκατάσταση της Παραλιακής Λεωφόρου Ριζοσπαστών, για μία ακόμη φορά κρύφτηκε πίσω από το «λεφτά δεν υπάρχουν».

Έτσι για μία φορά ακόμη καταδεικνύεται η ανεπάρκεια και ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, να διεκδικήσει και να αγωνιστεί «σηκώνοντας μανίκια», στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των δημοτών και να μην εγκαταλείπει ακόμη και αυτά που της δίνουν, ιδιαίτερα υπέρ αυτών που επλήγησαν περισσότερο από τους σεισμούς.

Συνηθίζει να καυχάται μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, ότι ο Κεφαλλονίτικος Λαός ψήφισε την «Ισχυρή Κεφαλονιά», ως την ικανότερη παράταξη να ανεβάσει επίπεδο το αγαπημένο μας Νησί, αλλά συνεχώς αποδεικνύεται «Ανίσχυρη και Ανεπαρκής», να πάρει στους ώμους της το σεισμόπληκτο παιδί του: Το Ληξούρι και την Επαρχία Πάλης.

Από το Γραφείο Τύπου των ΦΙ.Κ.Ο.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ