Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Ι.Ν. Θόδωρου Γαλιατσάτου στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό “FRANCE2”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 09:55

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Ι.Ν. Θόδωρου Γαλιατσάτου στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό “FRANCE2”

Συνέντευξη παραχώρησε χθες το πρωί στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Γαλλίας «FRANCE2» ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

 

Το συνεργείο της γαλλικής τηλεόρασης ήρθε στην Κέρκυρα αποκλειστικά για να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη και να καταγράψει την άποψή του για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ανάμεσα στα οποία και τα 4 αεροδρόμια που εξυπηρετούν τα Ιόνια Νησιά.

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι ενδιαφέρθηκαν επίσης να μάθουν για το δημοψήφισμα που σχεδιάζει η Περιφέρεια να διενεργήσει το επόμενο διάστημα, ώστε να καταγραφεί η άποψη των πολιτών των νησιών μας για την αποκρατικοποίηση των αερολιμένων.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι η εκποίηση των αεροδρομίων είναι επιζήμια, καθώς το ετήσιο μίσθωμα που θα εισπράττει το ελληνικό δημόσιο (22,9 εκ. ευρώ) είναι μικρότερο από τα ετήσια έσοδα του αεροδρομίου της Κέρκυρας (25 εκ. ευρώ) και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες και στον τουρισμό της χώρας.

Επεσήμανε δε ότι η γερμανικών συμφερόντων FRAPORT, που αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής από τον σχετικό διαγωνισμό που προηγήθηκε για τα 14 αεροδρόμια, ανήκει κατά το ήμισυ στο γερμανικό δημόσιο, αφού από τα 20 μέλη του διοικητικού της συμβουλίου τα 10 αποτελούνται από τρεις εκπρόσωπους του Ομοσπονδιακού Κράτους της Έσσης, δύο εκπρόσωπους της πόλης της Φρανκφούρτης και έναν εκπρόσωπο της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. «Συνεπώς θα μπορούσαμε και εμείς ως Περιφέρεια μαζί με το Επιμελητήριο ή και φορείς του τουρισμού να αναλάβουμε τη διαχείριση των αεροδρομίων προστατεύοντας τα συμφέροντά των πολιτών και της τοπικής οικονομίας», δήλωσε.

Τέλος ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε ότι το δημοψήφισμα απευθύνεται στη νέα κυβέρνηση ώστε να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το αποτέλεσμά του, όπως θα διαμορφωθεί από τη βούληση του λαού.

Η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου θα μεταδοθεί σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “FRANCE2” στις 8μ.μ. (9μ.μ. ώρα Ελλάδας).

Την συνέντευξη μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στην ιστοσελίδα της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης www.france2.fr και στο link www.france2.fr/direct