Ανακοίνωση ΦΙ.Κ.Ο. για το Γηροκομείο Ληξουρίου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 01:58

Ανακοίνωση ΦΙ.Κ.Ο. για το Γηροκομείο Ληξουρίου

Η επιβληθείσα από την Ε.Ε. και τους «δανειστές» μας κατάργηση του κοινωνικού κράτους στην Χώρα μας, φαίνεται ευκρινέστερα από κάθε άλλη περίπτωση στην κατάσταση που έχει περιέλθει το Γηροκομείο Ληξουρίου.

Ένα Ίδρυμα, που για πάνω από έναν αιώνα ασκεί κοινωνική πρόνοια στο πιο απαραίτητο πεδίο, αυτό της περίθαλψης των γερόντων, των πτωχών και των ασθενών, έφτασε σήμερα, εν έτει 2015, να μην μπορεί να πληρώσει τους εργαζομένους του!

Οι ΦΙ.Κ.Ο. θεωρούμε απαράδεκτη την «λογική» που θέλει τις βασικές κοινωνικές δαπάνες να περικόπτονται λόγω «κρίσης». Το ελληνικό κράτος και το «υπερκράτος» της Ε.Ε., σε όποια οικονομική κατάσταση και αν έχουν περιέλθει, οφείλουν να μεριμνούν για τις ασθενέστερες τουλάχιστον κοινωνικές ομάδες,.

Θεωρούμε επίσης «εκ του πονηρού» όσες φωνές επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες στους εργαζομένους (!) που διεκδικούν τα δεδουλευμένα, αλλά και στην Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, την παρούσα και τις προγενέστερες. Ο προφανέστατος σκοπός τους είναι να φέρουν σε αντιπαράθεση εργαζομένους και διοίκηση, για να μπορούν οι πραγματικοί υπαίτιοι να συνεχίσουν ανενόχλητοι την ανάλγητη πολιτική τους.

Ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης και επιβληθείσας πολιτικής κατάργησης του κοινωνικού κράτους, ο ΕΟΠΥΥ, αν και συνεστήθη εκτός των άλλων και για την παροχή φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως υπερήλικες και ΑμεΑ, μέσα από την υπογραφή σχετικών συμβάσεων με οργανισμούς ΝΠΙΔ, δεν έχει αποδώσει οφειλόμενα «νοσήλεια», ύψους 161000 € στο Γηροκομείο Ληξουρίου.

Ζητάμε από την Βουλευτή, την Δημοτική Αρχή και τον Περιφερειάρχη να απαιτήσουν έντονα και χωρίς καμία ανοχή από την Κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο: Να ενισχύσει οικονομικά το Γηροκομείο Ληξουρίου ΤΩΡΑ και παράλληλα να ασκήσουν πιέσεις προς τα καθ’ ύλην αρμόδια κυβερνητικά όργανα, ώστε να αποδοθούν τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ, αν θέλουν να «κόπτονται» ότι ενδιαφέρονται για τα καυτά προβλήματα του νησιού.

Κάθε λεπτό που περνάει η ζωή των περιθαλπομένων τίθεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Ας μην θρηνήσουμε θύματα, γιατί τότε, οποιοσδήποτε και αν «πληρώσει τη νύφη», η ντροπή μας σαν κοινωνία, δεν θα ξεπλένεται.

Από το Γραφείο Τύπου των ΦΙ.Κ.Ο.




00 inkefalonia general ad 300X250