Ο τ.Δήμαρχος Οινουσσών Ε.Αγγελάκος και ο Ακαδημαϊκός Α.Φωκάς στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 05:24

Ο τ.Δήμαρχος Οινουσσών Ε.Αγγελάκος και ο Ακαδημαϊκός Α.Φωκάς στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Με ιδιαίτερη τιμή, τη Δευτέρα το μεσημέρι, 3 Αυγούστου 2015, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον επί 16 χρόνια Δήμαρχο Οινουσσών κ.Ευάγγελο Αγγελάκο και τον Ακαδημαϊκό και Καθηγητή του Cambridge κ.Αθανάσιο Φωκά.


Στη σεμνή Τελετή υποδοχής, κατά την οποίαν ο κ.Παρίσης προσέφερε συμβολικά δώρα στους διακεκριμένους επισκέπτες, συμμετείχε και ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος.

Στη Σύσκεψη που ακολούθησε συζητήθηκαν οι δυσκολίες ανάπτυξης των Νησιωτικών Δήμων, οι επενδυτικές δυνατότητες των Τουριστικών δραστηριοτήτων, η σημασία των διεθνών συνεργασιών με Δήμους από το εξωτερικό και η προσωπική ευθύνη του καθενός ξεχωριστά να συμβάλλει ουσιαστικά με τη συμμετοχή του στην ανάπτυξη του τόπου του.

Ξεχωριστοί τομείς όπως ο πολιτισμός και η εκπαίδευση, που αποτελούν τη δυναμική βάση για διαμόρφωση σε βάθος χρόνου της νοοτροπίας, της ευαισθητοποίησης, αλλά και ηθικής ευθύνης των πολιτών σε θέματα πολιτιστικής ανάπτυξης, επισημάνθηκαν από τον κ.Φωκά.

Ο κ.Παρίσης συνεχάρη τον κ.Αγγελάκο, ο οποίος παρότι προέρχεται από τον Εφοπλιστικό τομέα με τις ανάλογες διεθνείς επιχειρηματικές υποχρεώσεις, επέστρεψε από το Λονδίνο στις Οινούσσες, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία και ανάπτυξη του Νησιού της καταγωγής του.
Επίσης ευχαρίστησε τον κ.Φωκά για τη συμμετοχή του ως Επίτιμος Πρόεδρος των Εκδηλώσεων της Εβδομάδας Αποδήμων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Οδυσσεύς» , που τη φετινή χρονιά είναι αφιερωμένες στη Μνήμη του Αδελφού του , Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλονιάς Γεράσιμου Φωκά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ.Κεκάτος υποδέχθηκε στα Κουρκουμελάτα τον κ.Αγγελάκο και τον κ.Φωκά στην παρουσίαση του ειδικού Λευκώματος με θέμα : «Η Κεφαλονιά από ψηλά» , του αείμνηστου Χρυσ.Φουντή.