Δήμος : "Μόνιμη, Σταθερή και Ολοχρονική η συγκοινωνία της Κεφαλλονιάς με την Πάτρα"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 20:00

Δήμος : "Μόνιμη, Σταθερή και Ολοχρονική η συγκοινωνία της Κεφαλλονιάς με την Πάτρα"

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς πιστοποιεί ότι το ψήφισμα που εγκρίθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς στις 30/7/2015 με θέμα «ΑΙΤΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ» είναι το ακόλουθο:

 

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη είναι αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση και την ανάπτυξη του νησιού μας.

Η πολυποίκιλη αναγκαιότητα διασφάλισης ΟΛΟΧΡΟΝΙΚΗΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ σύνδεσης με την ΠΑΤΡΑ αποτελεί ΕΝΙΑΙΟ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας του νησιού μας.

Κάθε αποδοχή αιτήματος για ευκαιριακή και εποχιακή δρομολόγηση είναι συμβατή με την επιχειρηματική απληστία αλλά ασύμβατη με τις πραγματικές συγκοινωνιακές μας ανάγκες.

Το δημόσιο συμφέρον που όλοι υπηρετούμε , επιτάσσει οι αποφάσεις μας να εξυπηρετούν τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και να διέπονται από τις αρχές της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης.

Οι θεσμοί δεν είμαστε «τροχονόμοι συμφερόντων».

Υπό το πρίσμα αυτό, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να μην ενδώσει σε εποχιακές και ευκαιριακές δρομολογήσεις που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι την ΔΕΔΟΜΕΝΗ, ΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ απαίτηση των Κεφαλονιτών για ΟΛΟΧΡΟΝΙΚΗ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δρομολόγηση.

Με σεβασμό στην νομοθεσία, το εθιμικό δίκαιο και το δίκαιο ανταγωνισμού, ενισχύστε με την απόφασή σας το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει τις εποχιακές και τις Αυγουστιάτικες δρομολογήσεις εν μέσω θέρους και καλεί τους ενδιαφερόμενους για «προσφορά» την 1 Νοεμβρίου κάθε έτους να δώσουν εξετάσεις επιχειρηματικής υπευθυνότητας και συνέπειας.

Το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλλονιάς καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να συνεχίσει αγόγγυστα τις προσπάθειές της για την επίτευξη ΜΟΝΙΜΗΣ, ΣΤΑΘΕΡΗΣ, ΟΛΟΧΡΟΝΙΚΗΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ συγκοινωνίας της Κεφαλλονιάς με την Πάτρα και να αποτρέψει ενέργειες που διαταράσσουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της Κεφαλλονιάς, εν μέσω θέρους, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον χειμώνα.

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ