Δημοτικό Συμβούλιο: Τροποποίηση προϋπολογισμού στη "σκιά" των τελευταίων γεγονότων!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 22:19

Δημοτικό Συμβούλιο: Τροποποίηση προϋπολογισμού στη "σκιά" των τελευταίων γεγονότων!

Στην "σκιά" των τελευταίων γεγονότων που ταλανίζουν την Ελλάδα, διεξήχθη η σημερινή πρωινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η τροποποίηση προϋπολογισμού, προήλθε - όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Σοφία Γαρμπή στην εισήγησή της - εξαιτίας των δυο διαγωνισμών που κρίθηκαν άγονοι για την τροφοδοσία τροφίμων, ποτών και παγωτών του Μύρτου και Πλατύ Γιαλού και τροφοδοσίας καυσίμων - λιπαντικών, καθώς μέχρι το διάστημα της επαναληπτικής διαδικασίας απαιτείται να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα. Προτάθηκε λοιπόν να εγγραφούν τρεις κωδικοί από 15.000 ευρώ για απευθείας αναθέσεις, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην λειτουργία.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, ζήτησε ενημέρωση για το αν έχουν εμφανιστεί προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου μετά τα τελευταία γεγονότα και τις κλειστές τράπεζες και αν μπορεί να βοηθήσει στο κομμάτι αυτό η αντιπολίτευση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσω του επικεφαλής της Νίκου Γκισγκίνη και του συμβούλου της Γιάννη Κουρούκλη, επέπληξε την δημοτική Αρχή ότι δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο συμβούλιο για να αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα συνδράμει ο Δήμος στην ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει. Όσον αφορά το θέμα της τροφοδοσίας ο Νίκος Γκισγκίνης, τόνισε πως «η μελέτη στην οποία πάτησε ο διαγωνισμός είναι διάτρητη και μπάζει από παντού».

«Ευτυχώς που πάρθηκαν αυτά τα μέτρα και επήλθε συμφωνία για να μείνουμε στην Ευρώπη» ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση πάνω στο ζήτημα, ενώ «η χειρότερη συμφωνία είναι καλύτερη από την μη συμφωνία» ήταν η άποψη του αντιδημάρχου Διονύση Λυκούδη.

Σίγουρα πάντως τις επόμενες ημέρες, όπως ειπώθηκε, θα υπάρχει νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα που ταλανίζουν την Ελλάδα.

Τελικά, όσον αφορά το θέμα της αλλαγής του προϋπολογισμού «ναι» ψήφισε η παράταξη της πλειοψηφίας, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ψήφισε «όχι» στην Τροφοδοσία και «Ναι» στα Καύσιμα, ο Σπύρος Σαμούρης από την «Ενωμένη Τετράπολη» ψήφισε κατά, ενώ οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν «Λευκό» στα καύσιμα και «όχι» στην τροφοδοσία.

Παρακάτω η συνεδρίαση σε ηχητικό

 


Record music with Vocaroo >>

DSC 0153DSC 0155DSC 0157DSC 0158DSC 0160DSC 0165DSC 0170DSC 0172DSC 0176