Σχετικά με τη τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 06:51

Σχετικά με τη τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου

Με αφορμή καθημερινά παράπονα, διαμαρτυρίες και καταγγελίες Δημοτών και επισκεπτών για θέματα που όχι μόνο δημιουργούν πολύ άσχημη εικόνα για ολόκληρο το Νησί μας αλλά υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωή όλων μας, ενημερώνουμε κάθε εμπλεκόμενο στην ανάγκη πιστής και απαρέγκλιτης τήρησης του Κανονισμού Καθαριότητας (ΑΔΑ:ΒΕΖΛΩΕ5-ΟΗΕ):

1. Απαγορεύεται η ρύπανση των οδών, πεζοδρομίων, κ.χ κλπ από ανεξέλεγκτη διάθεση διαφημιστικών φυλλαδίων (ΚΑΝ.άρθρο 10-1)
Παρατηρείται το φαινόμενο της ρύπανσης των οδών, των κοινοχρήστων χώρων από ανεξέλεγκτη διάθεση διάφορων ενημερωτικών και διαφημιστικών φυλλαδίων. Δεν τοποθετούνται στα ειδικά για το σκοπό αυτό κουτιά των σπιτιών και πολλές φορές μάλιστα συσσωρεύονται επανειλημμένα ακόμη και σε οικίες που για καιρό δεν κατοικούνται.

2. Απαγορεύεται η ρύπανση οδών πεζοδρομίων, κ.χ κλπ από την απαράδεκτη διάθεση των ελαίων, λίπους, υπολειμμάτων τροφίμων κλπ (άρθρα ΚΑΝ.7-5,7-9,11-1)
Παρατηρείται το φαινόμενο κυρίως από επιχειρήσεις εστίασης – σίτισης, της ρήψης μαγειρικών ελαίων, λίπους, υπολείμματα τροφίμων κλπ επί του οδοστρώματος , των πεζοδρομίων ή άλλων κοινοχρήστων χώρων, τα οποία εκτός της αισθητικής και περιβαλλοντικής υποβάθμισης των αποτελούν αιτία πρόκλησης ατυχημάτων σε οχήματα και πεζούς.
Σακούλες με τα υλικά αυτά σέρνονται επάνω στο οδόστρωμα ή τα πεζοδρόμια γεμίζοντας λάδια και λίπη τους χώρους αυτούς.
Τα υλικά αυτά (μαγειρικά ή μηχανικά έλαια) επιβάλλεται να παραδίδονται σε εγκεκριμένα συστήματα ανακύκλωσης.

3. Απαγορεύεται η ρύπανση οδών πεζοδρομίων, κ.χ κλπ από ανεξέλεγκτη διάθεση ασυμπίεστων χαρτοκιβωτίων, συσκευασιών & και οποιοδήποτε ογκωδών αντικειμένων (ΚΑΝ.άρθρα 7-7,9-1,13-4,7-17,13-4)
Αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και γενικότερα της εικόνας των πόλεων προκαλείται και από την μη σωστή ρίψη (δίπλα σε κάδους) άσπαστων και ασυμπίεστων χαρτοκιβωτίων κυρίως από καταστηματάρχες τροφίμων, super market, κλπ., ενώ υπάρχουν οι ειδικοί κάδοι μπλε ανακύκλωσης.

4. Απαγορεύεται η ρύπανση οδών πεζοδρομίων, κ.χ, παιδικές χαρές, χώρων πρασίνου κλπ από ακαθαρσίες των ζώων συντροφιάς (ΚΑΝ.άρθρο 9-4)
Για λόγους αισθητικής και κυρίως λόγους υγείας των πολιτών , όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων υποχρεούνται να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των αγαπημένων τους ζώων.

5. Απαγορεύεται στα Φορτηγά Ι.Χ και Δ.Χ κλπ να αδειάζουν πάσης φύσεως απορρίμματα μπάζα κλπ σε δρόμους, πλατείες, ποταμούς, ρέματα, δασικούς χώρους κλπ (ΚΑΝ.άρθρο 14-3)

Εφιστούμε την προσοχή όλων των εμπλεκομένων στις ανωτέρω δραστηριότητες όπως μεριμνήσουν για την εξάλειψη των φαινομένων αυτών , ώστε ο Δήμος μας να μην βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να προβεί στην επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων όπως προβλέπονται στον Κανονισμό Καθαριότητας και στις κείμενες διατάξεις για την διαφύλαξη - προστασία του περιβάλλοντος , της αισθητικής των πόλεων και προπαντός της υγείας και της ποιότητας της ζωής των Πολιτών .

Η τήρηση των Κανόνων Καθαριότητας και υγιεινής είναι υποχρέωση όλων μας.

Ο Αρμόδιος Α/Δήμαρχος

Σπυρίδων Ματιάτος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250