Το πρόβλημα των Λεγατάτων και οι «φούσκες» της Δημοτικής Αρχής

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 22:20

Το πρόβλημα των Λεγατάτων και οι «φούσκες» της Δημοτικής Αρχής

Το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα της πλήρους αποκατάστασης της παραλιακής Λεωφόρου Ριζοσπαστών και του κατεστραμμένου μώλου – πεζοδρομίου της περιοχής των Λεγατάτων που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής του ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης, έγινε αντικείμενο έντονης συζήτησης, η οποία διήρκησε ούτε λίγο ούτε πολύ τρεις ώρες!

Ο Ηλίας Παρίσης έφερε το αίτημα κατοίκων των Λεγατάτων με τις υπογραφές τους και ζήτησε από τον Δήμο να προχωρήσει στη άμεση αποκατάσταση της ζημιάς.

Η «εκκωφαντική» απουσία της Δημοτικής Αρχής στον τομέα των έργων που προέκυψαν από τους σεισμούς του 2014, στηλιτεύτηκε έντονα από την αντιπολίτευση. Το θέμα είναι ότι οι μήνες περνούν, αλλά δυστυχώς οι εργασίες που θα έπρεπε να έχουν γίνει, δεν έχουν ακόμα γίνει με αποτέλεσμα και οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται.

Αραβαντινός «Εκεί που διαπρέπει η δημοτική Αρχή είναι στις φούσκες»


«Εκεί που διαπρέπει η δημοτική Αρχή είναι στις φούσκες . Τίποτα δηλαδή το ουσιαστικό. Αν είχατε ενδιαφέρον για το Ληξούρι δεν θα φτάναμε στια μέσα Ιουνίου του 2015 για να συζητάμε τέτοια θέματα. Είμαστε δηλαδή σε ένα σημείο μηδέν και πλέον θρηνούμε πάνω στο πτώμα. Στις συναντήσεις με τον Χρυσοχοϊδη ήταν χρυσή ευκαιρία να δεσμευτεί για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε» ήταν η ουσιαστική τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύση Αραβαντινού.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την τοποθέτησή του


Record and upload audio >>

Θεόφιλος : «Μια δημοτική αρχή θα πρέπει να έχει ως μέλημά της πως θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου και όχι να είναι καιροσκοπική»

Πρόταση να γίνει η χρηματοδότηση από το Λιμενικό Ταμείο έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος όταν ήρθε η ώρα της τοποθέτησής του: «Εμείς είμαστε απαλλαγμένοι καθώς δεν εκπροσωπούμε κάποιο κόμμα. Είναι καλό αυτό το ερώτημα που μπήκε από τους κατοίκους των Λεγατάτων, γιατί διεκδικούν... Μια δημοτική αρχή, όμως θα πρέπει να είναι καθαρά αυτοδιοικητική και μόνο μέλημά της είναι πως θα εξυπηρετεί στα συμφέροντα του δήμου και όχι να είναι καιροσκοπική . Το Λιμενικό ταμείο θα μπορούσε να βοηθήσει μιας και έχει τα χρήματα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ληξούρι. Εμείς το μόνο που βλέπουμε είναι τα έξοδα να μην μειώνονται και ειδικά όταν είναι περίοδος των εκλογών οι πληρωμές να ανεβαίνουν! Θα πρέπει λοιπόν να ξαναδούμε το μοντέλο για το πώς λειτουργεί ο δήμος».

Ακούστε την τοποθέτησή του


Record and upload voice >>

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης τόνισε : «Θα πρέπει να βάλουμε μπροστά τια ανάγκες που έχουμε... Τα προβλήματα δεν θα λυθούν με τα λόγια... Η διεκδίκηση πρέπει να συνολική για να έχει νόημα και αποτέλεσμα... Ο χειμώνας θα είναι βαρύς από όλες τις πλευρές».

Ακούστε την τοποθέτησή του


Audio recording and upload >>

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος τόνισε επί του θέματος : «Καταλάβαμε ότι για το Ληξούρι δεν υπάρχουν χρήματα.

Καταλάβαμε επίσης πως η "τρικυμία" υπάρχει στα ταμεία του Δήμου. Εμείς στηρίζουμε την πρόταση του κ. Ηλία Παρίση για την αποκατάσταση του έργου στο Ληξούρι, γιατί είναι ανάγκη να γίνει το έργο».

Ακούστε την τοποθέτησή του


Online recording software >>

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Τετράπολη» Βασίλης Ρουχωτάς πρότεινε: «ο δρόμος και το αγκυροβόλιο να γίνει μεταβίβαση της χρήσης στο Λιμενικό Ταμείο, έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει το έργο».

Ακούστε την τοποθέτησή του


Audio and voice recording >>

Ο επικεφαλής του ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης ο οποίος έφερε και το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε: «Η κουβέντα θα μπορούσε να είχε λήξει λέγοντας μας η Δημοτική Αρχή ότι " Κύριοι μην περιμένετε τίποτα ούτε από τον Δήμο, ούτε από το Λιμενικό Ταμείο γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Εμείς όμως θέλουμε λύσεις...».

Ακούστε την τοποθέτησή του

 
Record audio or upload mp3 >>

Τελικά ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, ανακοίνωσε στο Σώμα, πως θα εξεταστεί αν στέκει νομικά η πρόταση που έκανε ο Βασίλης Ρουχωτάς, για να ακολουθήσουν την χρηματοδότηση από το Λιμενικό Ταμείο .

DSC 0065DSC 0067DSC 0068DSC 0071DSC 0076DSC 0081DSC 0082




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250