Δημοτικό Συμβούλιο: Εντάσεις από την παρατεταμένη απουσία του δημάρχου και μομφή κατά του προέδρου!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 22:18

Δημοτικό Συμβούλιο: Εντάσεις από την παρατεταμένη απουσία του δημάρχου και μομφή κατά του προέδρου!

Πολλές εντάσεις εξαιτίας της παρατεταμένης απουσίας του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση από τα συμβούλια, αλλά και μομφή κατά του προέδρου Μάκη Παπαναστασάτου, περιελάμβαναν οι πρώτες δύο ώρες της επτάωρης σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Την πρόταση μομφής κατά του προέδρου, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος, κάνοντας λόγο για κατάφορη παραβίαση των κανονισμών του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στηλίτευσε και την συνεχιζόμενη απουσία του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση από τα συμβούλια.

«Οι εργαζόμενοι συνάδελφοι δεν μπορούν πλέον να έρθουν στα συμβούλια και να τοποθετηθούν. Συνεδριάσεις γίνονται πλέον ώρες πρωινές, ενώ δεν υπάρχει καμία υποστήριξης στους συμβούλους της μειοψηφίας» ήταν τα λόγια του Μάκη Δημητράτου.

Για την απουσία του Αλέξανδρου Παρίση και για τις ώρες που γίνονται τα συμβούλια μίλησε και ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος μερικές στιγμές αργότερα αποχώρησε εκνευρισμένος που το συμβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας από την απουσία του δημάρχου .

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Λυκούδης, ο δήμαρχος βρισκόταν στην συνεδρίαση Επιτροπή Παρακολούθησης για το ΕΣΠΑ στην Κέρκυρα!

Θεόφιλος: «Εμείς θέλουμε να είναι ο αναπληρωτής δήμαρχος εδώ, αφού κάνει τον δήμαρχο, να μας δίνει απαντήσεις»

Για την ουσία του πράγματος μίλησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία. Καθήκοντα δημάρχου ασκεί ο αναπληρωτής δήμαρχος. Αυτό είναι επιλογή της Δημοτική Αρχής και εμάς δεν μας πέφτει λόγος ποιος θα κάνει τον δήμαρχο. Εμείς θέλουμε να είναι ο αναπληρωτής δήμαρχος εδώ, αφού κάνει τον δήμαρχο, να μας δίνει απαντήσεις και να κάνουμε διάλογο για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το νησί» ήταν τα λόγια του.

Εδώ η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=yN015gM0CbI

Εν συνεχεία ο κ. Μιχαλάτος δήλωσε:

«Πρέπει να βρεθεί μία σταθερή μέρα και ώρα για το δημοτικό συμβούλιο και όχι όπως βολεύεστε για να έχετε απαρτία. Η πρόταση μομφής που έγινε από τον κ. Δημητράτο, έγινε για να γίνει ένας διάλογος για να βελτιωθούν κάποια λάθη που γίνονται κατά τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου».

Η σημερινή πρωινή συνεδρίαση προκάλεσε, είναι αλήθεια, πλήθος αντιδράσεων από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, επτά ώρες αργότερα το συμβούλιο διεκόπη και έχοντας συζητήσει μόλις τα 7 από τα 27 (!) θέματα της ημερήσιας διάταξης και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα…

Αραβαντινός: «Όλο μαγκιά και… φινιστρίνι ο αντιδήμαρχος προς την αντιπολίτευση»

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά Διονύσης Αραβαντινός τόνισε: «Να καταλήξουμε σε μία συγκεκριμένη μέρα να συνεδριάζουμε. Το όργανο αυτό καταλήγει να είναι μη παραγωγικό και ο αναπληρωτής του δημάρχου έχει μία λάθος φιλοσοφία για το πώς αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση. Έχει λάθος αντίληψη και μία λογική προς την αντιπολίτευσης «μαγκιά και… φινιστρίνι» . Την μειώνει, της αφαιρεί τον λόγο και παρεμβαίνει όποτε αυτός θέλει. Έχει αυτό το απαξιωτικό πνεύμα που τον διακρίνει για όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και καλείστε εσείς κ. πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου να τον επαναφέρετε σε ορθό πολιτικό δρόμο».

Σταμούλης: «Αναπληρωτής Θεού ο Λυκούδης!»

Ο Γρηγόρης Σταμούλης από την παράταξη «Ενωμένη Τετράπολη» εξέφρασε το παράπονό του για την στάση του αντιδημάρχου προς την αντιπολίτευση : «Αφήνετε την χλεύη ελεύθερη! Οι ώρες που βάζετε τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι για συνταξιούχους, ανεπάγγελτους και επαγγελματίες της πολιτικής. Επιπλέον ο κ. Διονύσης Λυκούδης δεν συμπεριφέρεται σαν αναπληρωτής δημάρχου, αλλά σαν αναπληρωτής Θεού».

Ο Βασίλης Ρουχωτάς αναφέρθηκε στην απουσία του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση: «Μην ξανακαλέσετε τον Δήμαρχο, τον κουράζετε… Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι δεν χρειάζεται…»

Η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, μετά από ψηφοφορία.

Παρακάτω εικόνες απο την σημερινή συνεδρίαση




00 inkefalonia general ad 300X250