Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά: «Δεν είμαστε παντογνώστες. Διαθέτουμε όμως κοινή λογική και κριτική σκέψη»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 22:23

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά: «Δεν είμαστε παντογνώστες. Διαθέτουμε όμως κοινή λογική και κριτική σκέψη»

Λειτουργία παραλιών & σπηλαίων, Καταπολέμηση εχθρών φοινικοειδών, Μεταφορά Έκθεσης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας από τα Δαυγάτα στο Αργοστόλι, Εκποίηση ακίνητης περιουσίας Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου. Μέσα από αυτά τα τέσσερα θέματα που ήρθαν προς συζήτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιουνίου, για ακόμα μια φορά φάνηκαν ξεκάθαρα οι διαθέσεις της Δημοτικής Αρχής και η «δέσμευσή» της στις προεκλογικές της εξαγγελίες.

1) Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕ, μια εταιρεία που συστάθηκε με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει συγκεκριμένα άτομα της πρώην Διαδημοτικής Επιχείρησης και τα οποία δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να μεταφερθούν στην νέα δημοτική εταιρεία, ξαφνικά αναλαμβάνει την εργολαβία της λειτουργίας των παραλιών και των σπηλαίων.

Αυτός ήταν άραγε ο σύννομος τρόπος που βρήκε η Δημοτική Αρχή να λειτουργήσει τα σπήλαια, παρακάμπτοντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για την πρόσληψη προσωπικού;

Γιατί αν ήθελε πραγματικά ακόμα και σήμερα που μιλάμε θα μπορούσε να κινήσει τις διαδικασίες για πρόσληψη ατόμων με δίμηνη απασχόληση και να καλύψει τη λειτουργία των σπηλαίων, ελαφρύνοντας τον ήδη οικονομικά επιβαρυμένο Δήμο και από το κέρδος του αναδόχου και από τον αναλογούν Φ.Π.Α.

Απλά πράγματα με Διαφάνεια και Οικονομία.

2) Μπορεί ο επικεφαλής της παράταξης μας να μην είναι γεωπόνος όπως πολλοί άλλωστε και από τους συντοπίτες μας, όμως είναι βέβαιο ότι ακόμα και ένα παιδί του Δημοτικού γνωρίζει πως δεν προβαίνεις σε δαπάνες που δεν μπορεί να καλύψει η τσέπη σου. Καλούμαστε λοιπόν να χρηματοδοτήσουμε μια μελέτη 57.000 € για την προστασία των φοινικοειδών του νησιού όταν υπάρχει και η εναλλακτική λύση των 6.000 €. Μια λύση που εφάρμοσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας – Ιθάκης για τους φοίνικες της παραλίας του Αργοστολίου. Αλήθεια γιατί αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση του ιδίου προβλήματος;

Από την άλλη, αν το θέμα ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και κάτι μήνες, όταν το πρόβλημα με τα φοινικοειδή έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις, σήμερα θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε αν η οικονομικότερη λύση ήταν τελικά και η καλύτερη ή θα έπρεπε να προβούμε σε άλλη.

3) Μιλάμε συνέχεια για αποκέντρωση των υπηρεσιών και τόνωση της περιφέρειας και ξαφνικά πρέπει να αποφασίσουμε τη μεταφορά της έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας από τα Δαυγάτα στο Αργοστόλι. Φαντάζομαι ότι και προεκλογικά αυτό θα εννοούσε ο Δήμαρχος και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος όταν υπόσχονταν τόνωση της οικονομικής ζωής στην περιφέρεια. Κάτι που στη συνέχεια όχι μόνο ξεχάστηκε αλλά και αντιστράφηκε, αφού τα πάντα έρχονται στο κέντρο προς διευκόλυνση του κοινού. Μάλλον και στην περίπτωση αυτή ισχύει το «περασμένα ... ξεχασμένα».

4) Σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία και να τα αξιοποιήσουμε, η Δημοτική Αρχή συναινεί στην πώληση έξι αγροτεμαχίων του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου και μάλιστα σε τιμές πολύ κατώτερες της πραγματικής τους αξίας. Προσωπικά πιστεύουμε ότι αν

θα έπρεπε να εξετασθεί μια τέτοια ενέργεια εκποίησης, θα ήταν συνετό να εξετασθεί για το σύνολο των «αναξιοποίητων» αγροτεμαχίων και όχι των συγκεκριμένων αγροτεμαχίων που ευρίσκονται μάλιστα και στην ίδια Δημοτική Ενότητα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν είμαστε παντογνώστες. Διαθέτουμε όμως κοινή λογική και κριτική σκέψη. Τις απόψεις μας, αρεστές ή μη, θα τις διατυπώνουμε και θα τις υπερασπιζόμαστε.
Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι.

Από το Γραφείο Τύπου

της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Ετικέτες: