Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αρωγός στην αναπτυξιακή εξέλιξη της Σκάλας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 13:36

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αρωγός στην αναπτυξιακή εξέλιξη της Σκάλας

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κεφαλονιά , ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος επισκέφθηκε την Σκάλα συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Δρακουλόγκονα, Σπ. Γαλιατσάτο και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αικ. Βαγγελάτου και Παν. Φιλίππου.

 

Στην σύσκεψη εργασίας που έγινε στο δημοτικό κατάστημα της περιοχής ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Σκάλας καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Καίριο ζήτημα αναδείχθηκε η στήριξη της προσπάθειας των επαγγελματιών της περιοχής να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στην τουριστική οικονομία.

Ο περιφερειακός δρόμος , η συντήρηση και η ανακατασκευή του δρόμου Αργοστόλι – Σκάλα – Πόρος , η ανάπλαση της παραλίας , το Περιφερειακό Ιατρείο, το νέο Σχολείο στο Πόρο, η ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών , αποτέλεσαν σημεία αναφοράς των περισσότερων ομιλητών.

Τέθηκε επίσης και η ανάγκη τροποποίησης του “ Καλλικράτη” με την προοπτική της δημιουργίας ξεχωριστού δήμου Ελείου – Πρόννων.

Ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του τόνισαν την σημασία της συνεχούς επαφής της νέας αρχής με τους πολίτες και τους φορείς και ανέλυσαν τις βασικές τους προθέσεις για την Σκάλα και την ευρύτερη περιοχή.

Η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος , η βελτίωση των υποδομών, η ανάπτυξη του παραγωγικού τομέα με αξιοποίηση των νερών και του αρδευτικού της περιοχής , οι ουσιαστικές παρεμβάσεις για την Υγεία και την Παιδεία και η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας αποτελούν τα πεδία της άμεσης και μεσοπρόθεσμης παρέμβασης της νέας Περιφερειακής αρχής.        




00 inkefalonia general ad 300X250