Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στη Σκάλα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Ιουνίου 2015 12:39

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στη Σκάλα

Χθες 5 Ιουνίου 2015 έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με τον κυριο Αντιπεριφερειάρχης και όλο το επιτελείο, σε μια φιλική συνάντηση με τους επαγγελματίες της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμος παραβρέθηκαν και πήραν μέρος στην συζήτησης. Αφού ο κ. Περιφερειάρχης μας εξέφρασε μιας σειράς έργων υποδομής που γίνονται στην Κεφαλονιά και Ιθάκη, άκουσε προσεκτικά  τον προβληματισμό μας και τα προβλήματα της περιοχής, Είναι η δεύτερη επαφή με τους κατοίκους της περιοχής μας. Ο πρόεδρος των επαγγελματιών Σκάλας πήρε τον λόγο  θέτοντας αρκετά θέματα καθώς και το πρόβλημα της συγκοινωνίας .

 

Ο κύριος Κ. Ζαπάντης  ανέφερε τον προβληματισμό  για την περιοχή μας καταθέτοντα και ενδιαφέρουσες προτάσεις  ,όπως να γίνει  στον Πόρο το γυμνάσιο Λύκιο  όπως είχε σχεδιαστή εδώ και χρόνια , και αρκετά αλλά καθώς και   για  τα όμβρια  ύδατα  λέγοντας που δημιουργούν πρόβλημα στην παραλία της Σκάλας, είναι επείγον να παρθούν μέτρα προστασία .

 Ο κύριος Α. Ζαπάντης  ανέφερε αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας  δίνοντας  μεγαλύτερη βαρύτητα για τα αρχαιολογικά μνημεία και για τον Πόρο , και συμφωνούσε για το Λύκιο να γίνει στο Πόρο  

Από  το σωματείο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και διαμερίσματα ήταν  παρόν ο αντιπρόεδρος κ. Χ. Αννινος με τον κ.  Γ. Μεταξάς καταθέτοντας και  αναφέροντας  τα προβλήματα του Πόρου  αναλυτικά, ‘’θέλουμε το μερίδιο της πίτας που μας ανήκει’’ .

Τα παρακάτω αιτήματα  για την περιοχή Πόρου

Αρχαιολογικοί χώροι, συγκοινωνίες, Τουριστική προβολή,Σήμανση, infokiors, αγροτικά προϊόντα, Τα πλωτά  για την μαρίνα, Φαράγγι Πόρου, Τα Περιβαλλοντικά Μονοπάτια, Δρόμος Πόρος Αργοστόλι, δρόμος  Πόρος Ασπρογερακα.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, καθώς από τους ξενοδόχους του Πόρου ο κ.Π Σιμωτάς

κ. Σπύρος Γαλιατσάτος  αφού έδωσε θετικές εξηγήσεις στα θέματα ,θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν , και θα είμαστε δίπλα σας, ίδει έχουν  εκκριθεί μερικά χρήματα για το δρόμο της Ατρος καθώς και για το φαράγγι του Πόρου 

Γεώργιος Μεταξάς

porostoday.tumblr.com





ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250