Στοχευόμενη και επιτυχής η επίσκεψη γερμανών δημοσιογράφων στην Π.Ι.Ν.

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 20:15

Στοχευόμενη και επιτυχής η επίσκεψη γερμανών δημοσιογράφων στην Π.Ι.Ν.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι επισκέψεις Γερμανών δημοσιογράφων στα νησιά μας. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων στις Γερμανόφωνες χώρες STRAUB UND LINARDATOS, επισκέφτηκε την Κέρκυρα από 31.05 έως 03.06.2015, η Γερμανίδα δημοσιογράφος κ. Kristin Rubesamen, της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeifung.


Η κ. Rubesamen ξεναγήθηκε στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Κέρκυρας (αξιοθέατα, μνημεία και παραλίες), καθώς και με το Δίκτυο Παραγωγών Κέρκυρας (κ. Σπύρο Καλούδη), το οινοποιείο Γραμμένος (Σιναράδες) και τον παραγωγό μελιού κ. Βασιλάκη (Βάτος).


Σημαντική ήταν η συνάντηση με τον Δήμαρχο της Κέρκυρας κ. Κων/νο Νικολούζο, ο οποίος την ξενάγησε στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και της παρείχε δείπνο με τοπικά παραδοσιακά φαγητά. Επίσης της προσφέρθηκε πολυτελές δώρο (πίνακας ζωγραφικής που απεικονίζει άποψη κτηρίων του Liston με τη Σπιανάδα και το γήπεδο cricket), από τον προϊστάμενο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και ζωγράφο κ. Γιώργο Παπαβλασόπουλο, εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Επίσης από το ίδιο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, αφίχθηκε στο Άκτιο την 30.05.2015 ομάδα Γερμανών δημοσιογράφων, συνοδευόμενη από εκπρόσωπο του παραπάνω γραφείου. Την ομάδα των δημοσιογράφων υποδέχτηκε ο προϊστάμενος Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας κ. Σπύρος Ζαμπέλης, ο οποίος και τους ξενάγησε στα αξιοθέατα Λευκάδος.


Στη συνέχεια η ομάδα αυτή στις 31.05.2015 αφίχθηκε στην Κεφαλονιά μέσω Βασιλικής – Φισκάρδου, την οποία υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς- Ιθάκης κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος μαζί με Γερμανόφωνη ξεναγό. Αφού ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα του νησιού, στις 02.06.2015 μετέβησαν στη Ζάκυνθο, όπου τους υποδέχτηκε η κ. Αναστασία Κακολύρη από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου μαζί με Γερμανόφωνη ξεναγό. Μετά την ξενάγηση τους στα αξιοθέατα της Ζακύνθου, αναχώρησαν για τη Γερμανία το απόγευμα της 03.06.2015.

Τα ονόματα των δημοσιογράφων και τα μέσα που εκπροσωπούν είναι:
- Sybille Boolakee (SRT Redaktion)
- Susanne Link (Suddeutsche Zeitung Magazin)
- Stefan Rambow (Arztliches Jornal)
- Dagmar Krappe (General – Anzeiger Bonn)
- Beate Kopmann (Westfalische Nachrichten)
- Hannah Elisabeth Gorlitz ( εκπρόσωπος του Γραφείου Straub & Linardatos)

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θέλει να ευχαριστήσει για την επιτυχή έκβαση των επισκέψεων αυτών, πέραν των στελεχών της, τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Κων/νο Νικολούζο, το ξενοδοχείο «ΧΑΝΔΡΗΣ» στη Δασσιά, το ξενοδοχείο «ΠΟΡΤΟ ΓΑΛΗΝΗ» στη Λευκάδα, το ξενοδοχείο «MEDITERRANE" στην Κεφαλονιά, το ξενοδοχείο «ZANTE MARIS" στη Ζάκυνθο, τα τουριστικά πρακτορεία "HELLENIC TRAVEL" στην Κέρκυρα, "ETAM TRAVEL" στην Κεφαλονιά, "IONIAN TRANSPORT" και "TUI HELLAS S.A" στη Ζάκυνθο. Επίσης την κ. Δανάη Γκερέκου από το Δήμο Κέρκυρας, το σύλλογο Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς «O ΑΡΚΗΣΙΟΣ», καθώς και την ξεναγό κ. Kathrin Ommert και τους μουσικούς και τραγουδιστές κ. Σπύρο Μπουρλή και κ. Σταύρο Πεφάνη από την Κεφαλονιά.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ