Περιφέρεια: «Ισχυρό μήνυμα για τη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στα Ιόνια Νησιά»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 20:11

Περιφέρεια: «Ισχυρό μήνυμα για τη στήριξη  και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στα Ιόνια Νησιά»

Υλοποιώντας απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η ΠΙΝ πραγματοποίησε την Πέμπτη 4-6-2015 εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.


Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν η αμετακίνητη απόφαση της περιφερειακής αρχής να δώσει όλες της τις δυνάμεις σε απόλυτη συνεργασία με όλους τους φορείς της δημόσιας υγείας και ευρύτερα της κοινωνίας, ώστε να σταματήσει αλλά και να αντιστραφεί η πορεία υποβάθμισης της δημόσιας υγείας στην Π,Ι.Ν.


Από όλους τους ομιλητές έγινε εκτενής αναφορά στο πλήθος και την ένταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι χρήστες των δημόσιων δομών υγείας ,αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτές και επισημάνθηκε η ανάγκη να εφαρμοσθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.
Τονίστηκε επίσης έντονα η ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χαρακτήρα της περιφέρειας ως στοιχείου που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υπηρεσίες του ΠΕΔΥ, ΕΚΑΒ, αγροτικούς και επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και η όξυνση των προβλημάτων λόγω της αύξησης του πληθυσμού την τουριστική περίοδο.


Ο περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας τόνισαν εξάλλου στις ομιλίες και τις δηλώσεις τους ότι η κινητοποίηση αυτή δεν είναι το τέλος της προσπάθειας αυτής, αλλά ένας σταθμός στην διεκδίκηση της αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στα Ιόνια νησιά και στην ικανοποίηση των αιτημάτων στο άμεσο αλλά και το μεσομακροπρόθεσμο μέλλον, όπως αυτά έχουν πια καταγραφεί και κωδικοποιηθεί από τους ίδιους τους συλλογικούς φορείς της δημόσιας υγείας.


Στην εκδήλωση της Κέρκυρας συμμετείχαν ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Κέρκυρας, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων στο Π.Σ. και το Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, του οδοντιατρικού και του φαρμακευτικού συλλόγου, εκπρόσωπος του ΠΕΔΥ, εκπρόσωπος του συλλόγου νεφροπαθών, του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο και στο ψυχιατρείο, γιατροί του νοσοκομείου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο σύλλογος εργαζομένων στην Π.Ε Κέρκυρας, εκπρόσωποι των συλλόγων ΑΜΕΑ, άλλοι φορείς και αρκετοί κερκυραίοι.

Ο Περιφερειάρχης στην εκδήλωση της Κεφαλονιάς

Ο περιφερειάρχης παρευρέθηκε στην αντίστοιχη εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε., το σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου, σύλλογος φίλων Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου, Πρωτοβουλία πολιτών, και δημοτικοί σύμβουλοι. Στη Λευκάδα συμμετείχαν ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου, Οδοντιατρικός και Ιατρικός σύλλογος, σύλλογοι τριτέκνων και πολυτέκνων, σύλλογοι γονέων, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης, της ΕΛΜΕ, του σωματείου υπαλλήλων Π.Ε. , του Δήμου Λευκάδας και του σωματείου εργαζομένων του Δήμου.

Τέλος στη Ζάκυνθο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου, επαγγελματοβιοτέχνες, ΑΜΕΑ, ο σύλλογος εργαζομένων στην ΠΕ, ο φαρμακευτικός σύλλογος, το Επιμελητήριο και ο εμπορικός σύλλογος.