Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 07:25

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδρίασε το Σάββατο και την Κυριακή το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην αίθουσα των Αλυκών στην Κέρκυρα. Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Σαββάτου είναι οι εξής:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε:
• ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος για την τοποθέτηση αυθαίρετης κεραίας της COSMOTE στο Νησάκι Κέρκυρας.
• ομόφωνα την 4η Τροποποίηση Προσχεδίου Ετήσιου Προγράμματος Δράσης – 2015 της Π.Ι.Ν.
• ομόφωνα την 7η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Π.Ι.Ν.
• κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη Στρατηγική « Έξυπνης Εξειδίκευσης » για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
• κατά πλειοψηφία τον ορισμό ορκωτών λογιστών για την εκκαθάριση της Α.Ε.Ν.Α.Κ. Α.Ε
• κατά πλειοψηφία τον ορισμό των Περιφερειακών Συμβούλων Αλέξανδρου Μιχαλά και Σπυρίδωνα Βλαχόπουλο για την Συγκρότηση Περιφερειακών Επιτροπών Αναπτυξιακού Σχεδιασμού ΕΣΠΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
• ομόφωνα την Τροποποίηση της υπ. αρ. 202-19/2014 απόφασης του Περ. Συμβουλίου ως προς την υλοποίηση της προμήθειας υδρομέτρων ,υγρού τύπου, ½ ίντσας στα πλαίσια του έργου «DRINKADRIA "Networking for Drinking Water Supply in Adriatic Region " "Δικτύωση για την παροχή πόσιμου νερού στις Περιφέρειες της Αδριατικής" Ακρωνύμιο DRINKADRIA».
• κατά πλειοψηφία να χρησιμοποιηθεί η εισήγηση για τη διοργάνωση ημερίδας σχετική με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στα Επτάνησα και τα αποτελέσματα αυτής να συζητηθούν σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.
• Κατά πλειοψηφία την διόρθωση στοιχείων γεωτεμαχίου (κτήμα Λαυράγκα) ιδιοκτησίας ΠΙΝ., ύστερα από αίτημα όμορου ιδιοκτήτη (Γεωργίου Ζαχαράτου), στη θέση «Άγιος Ιωάννης, στα Ραζάτα.

Επίσης το Π.Σ επικαιροποίησε την 47-6/2015 απόφαση του Π.Σ σχετικά με την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλό-παραλία στην Π.Ε Κέρκυρας και ζητά την ανάκληση του εγγράφου με αριθ. πρωτ.14009/18-5-2015 που αφορά την κατεδάφιση Αυθαίρετων Κατασκευών σε αιγιαλό – παραλία στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα και σοβαρότητα της υλοποίησης της απόφασης λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Αποφάσεις της συνεδρίασης της Κυριακής 31.5
Το Π.Σ. κατά πλειοψηφία ενέκρινε την έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων του 1ου τριμήνου οικονομικού έτους 2015. Κατά ψήφισαν ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Θ. Γουλής και ο επικεφαλής της Κίνησης Επτανησίων Πολιτών Αλ. Δεσύλλας.

Επίσης αποφασίστηκε:
• κατά πλειοψηφία η χορήγηση 16 νέων αδειών πλανόδιου –υπαίθριου εμπορίου και 5 για τη Ζάκυνθο
• ομόφωνα να ζητηθεί η παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Ιθάκης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ιθάκης προκειμένου να μην καταβάλλονται μισθώματα για την στέγαση των υπηρεσιών αυτων. Ιδιοκτησιακά το κτίριο ανήκει στο ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων), το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
• ομόφωνα η ένταξη της Ιθάκης στις ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις που ισχύουν για την Κεφαλονιά. Το Π.Σ ζητά να ενταχθεί και η Ιθάκη στη νομοθετική ρύθμιση που παρέχει στο νησί της Κεφαλονιάς φορολογικές ελαφρύνσεις για τα εισοδήματα του 2014 και 2015 λόγω των σεισμών.
Επίσης ορίστηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θ. Μπούκας και Γ. Κουλούρης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Γνωμοδοτική του Ν.2881/01 για τη «Ρύθμιση θεμάτων ναυαγίων και άλλες διατάξεις» και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σ. Τσούκας με αναπληρωματικό μέλος το Γ. Κουλούρη στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγραμμάτων LEADER.

Ψηφίσματα για τον Ίσσο και τους δικαστικούς υπαλλήλους

Το Π.Σ εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την απόπειρα της ΕΤΑΔ να εκμισθώσει έκταση 500 μ. στην περιοχή του Ίσσου σε χώρο όπου υπάρχει παράνομη και αυθαίρετη κατασκευή με περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την περιοχή που ήδη ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο natura ενώ συμπαραστέκεται σε οποιοδήποτε φορέα κινείται προς την κατεύθυνση αποτροπής της συγκεκριμένης εκμίσθωσης.
Τέλος το Π.Σ εξέδωσε ψήφισμα στήριξης του αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων για την στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.




00 inkefalonia general ad 300X250