Παρουσία του Αντι/ρχη Π. Δρακουλόγκωνα η Λαϊκή Συνέλευση των Μονοπωλάτων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 20:08

Παρουσία του Αντι/ρχη Π. Δρακουλόγκωνα η Λαϊκή Συνέλευση των Μονοπωλάτων

Η Τοπική Κοινότητα Μονοπωλάτων οργάνωσε την 25η-05-2015 Λαϊκή Συνέλευση. Στη Συνέλευση αυτή έλαβαν μέρος κάτοικοι του χωριού καθώς και της ευρύτερης περιοχής και ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Εισηγητής των θεματικών ενοτήτων ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μονοπολάτων κ. Θεοδωράτος Χρήστος που αξίζει να τονιστεί ότι από την πρώτη ημέρα της ανάληψης καθηκόντων του Αντιπεριφερειάρχη, βρίσκεται σε συνεργασία μαζί του βάζοντας ψηλά τον πήχη για την περιοχή του.

Τέσσερις άξονες είχε η εισήγηση του Προέδρου και των κατοίκων:

1. Επαρχιακό Δίκτυο

Επισκευή εργασιών-παραχώρηση στην κυκλοφορία τμήματος πριν της 10 Ιουνίου-συνολική καθαριότητα

2. Ενημέρωση σεισμοπλήκτων

στελέχωση του Τ.Α.Σ.-αποζημιώσεις-κατεδαφίσεις-επιδοτήσεις

3. Θέματα καθημερινότητας του πολίτη

αστική συγκοινωνία-τοπικός γιατρός-σταδιακή επιστροφή υπηρεσιών (Εφορεία-Πολεοδομία κ.λ.π.)

4. Ανταποδοτικότητα Κοινότητος στα τέλη του νερού λόγω γεωγραφικής θέσης της γεωτρήσεως- ερώτηση για πιθανές γεωτρήσεις και κατάργηση νόμου αύξησης της τιμής του κυβικού.

5. Ένταξη του χωριού μας στην προαναγγελθείσα χωροταξική μελέτη της Περιφέρειας μέσω ΕΣΠΑ- επισκευή παλαιού Δημοτικού Σχολείου-δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης πήρε εγγράφως το κείμενο που συντάχθηκε ομόφωνα με το πέρας της συνέλευσης και βάζει στόχο την υλοποίηση των αιτημάτων στο μέτρο του δυνατού άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρική απαίτηση όλων ήταν να ανοίξει ο δρόμος της Ανωγής πριν τις 10 Ιουνίου. Η Περιφέρεια χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Προέδρου και των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μονοπωλάτων.

Εξάλλου η πρωτοβουλία ταυτίζεται πλήρως με τις προεκλογικές εξαγγελίες-δεσμεύσεις της Περιφέρειας για αμεσότητα και επικοινωνία με τις Τοπικές Κοινότητες και δεσμεύεται για την μελέτη-πραγματοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής.




00 inkefalonia general ad 300X250