ΔΑΣ ΟΤΑ : Να αποτρέψουμε την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων από τη Δημοτική Αρχή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 11:07

ΔΑΣ ΟΤΑ : Να αποτρέψουμε την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων από τη Δημοτική Αρχή

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ καταγγέλλει την επιχείρηση διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ), αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων που διατηρείται άθικτο και από τη σημερινή συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ). Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή, επικαλούμενη ανάγκες του Δήμου, εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20/5/2015 την ανατροπή του σταθερού εργασιακού ωραρίου με κυλιόμενες - εναλλασσόμενες βάρδιες που θα φτάνουν μέχρι τις 10 το βράδυ, τη δουλειά τις Κυριακές και τις αργίες και μάλιστα χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή. Η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί το άρθρο 36 του Ν. 3584/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων) και εγκαλεί, ουσιαστικά, την κυβέρνηση που στέλνει μικρό αριθμό εργαζομένων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας καθώς και ΙΔΟΧ ανταποδοτικών υπηρεσιών!!! Έχει το θράσος να επικαλείται το «φόρτο εργασίας» του υπηρετούντος μόνιμου προσωπικού, όταν έχει στηρίξει όλες τις επιλογές της ΕΕ και του κεφαλαίου που εφάρμοσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οδήγησαν στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων και στην εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα ακόμη και εργατικά ατυχήματα.

 

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ έθεσε το θέμα στη νεοεκλεγμένη διοίκηση του σωματείου, ενόψει της αρχικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Παρασκευή. Ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΣΥΡΙΖΑ κλπ), ο οποίος έχει 4 από τις πέντε έδρες, στην ίδια ακριβώς γραμμή με τον παλιό, δε μπήκε στον κόπο να συγκαλέσει καν Διοικητικό Συμβούλιο. Βάζουν πλάτη στην επίθεση της Δημοτικής Αρχής και ετοιμάζονται να βάλουν πλάτη στα νέα μνημόνια που ετοιμάζει η δήθεν «αντιμνημονιακή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αφήνουν τον κλάδο στο περιθώριο, κομπάρσο στα παιχνίδια που παίζουν πίσω από τις πλάτες του.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, στην ταξική μας οργάνωση, στο ΠΑΜΕ.

Να διεκδικήσουμε:

-Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει όλες τις ανάγκες – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Καμιά δυσμενής μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις.

-Καμία παραβίαση των Κυριακών και των αργιών.

-Όχι στα κυλιόμενα ωράρια και βάρδιες – όχι στην παραβίαση των ωραρίων.

-Καμία πρόσθετη εργασία χωρίς συμφωνία των εργαζομένων και χωρίς αμοιβή.

-5νθήμερο – 7ωρο –35ωρο.

-Κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και όλου του αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου.

- Όχι στους παλιούς εφαρμοστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και στα μνημόνια που ετοιμάζει η νέα συγκυβέρνηση.

Καλούμε:

  • Το ΔΣ να συνεδριάσει άμεσα και να αποφασίσει δυναμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Να γίνει Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Τρίτη 19 Μάη και ώρα 8.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο. Να μη λείψει κανείς εργαζόμενος.
  • Την Τετάρτη 20 Μάη μαζικά – μαχητικά να αποτρέψουμε τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Οργανωμένη απειθαρχία – ανυπακοή σε κάθε αντεργατική απόφαση.
  • Παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη, 7.30 μμ στο ΕΚΚΙ, υπερασπιζόμενοι τα δίκια μας και απαιτώντας κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 

ΔΑΣ - ΟΤΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ