Δημοτικό Συμβούλιο: “Άτακτη υποχώρηση” από την Δημοτική Αρχή…

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 22:43

Δημοτικό Συμβούλιο: “Άτακτη υποχώρηση” από την Δημοτική Αρχή…

Τελικά αυτή η Δημοτική Αρχή, όσα... τρικ και αν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει στο δημοτικό συμβούλιο, πλέον πάντα θα αποκαλύπτεται και θα αναγκάζεται σε "άτακτη υποχώρηση"!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Χθες για παράδειγμα, ήταν εμφανές πως το δημοτικό συμβούλιο ξεκινούσε για μία ακόμη φορά... στραβά.

Στις 7 το απόγευμα και με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη, η συνεδρίαση ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα έπρεπε να φτάσει στα άγρια χαράματα για να ολοκληρωθεί...

Βασικά, φαίνεται πως κάτι τέτοιο επεδίωκε και η Δημοτική Αρχή για να καταφέρει να περάσει κρίσιμα θέματα τις... μικρές ώρες, έχοντας «εξοντώσει» από φυσικές αντοχές τους συμβούλους της αντιπολίτευσης...

Δεν υπολόγιζε ωστόσο, ότι θα έχανε η ίδια η πλειοψηφία τους συμβούλους της από τα έδρανα και δεν θα συγκέντρωνε τον αριθμό των 21, ώστε να περνάει τα θέματά της.

Έτσι, μετά από πέντε ώρες συνεδρίασης (μεταξύ αυτών και τεσσάρων θεμάτων εκτός ημερησίας που ήρθαν στο συμβούλιο), έπεσε στο τραπέζι από τον Αντιδήμαρχο Διονύση Λυκούδη, η πρόταση της συζήτησης μόνο του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης (του ψηφίσματος για την Παλική) και εν συνεχεία η διακοπή της συνεδρίασης και η συνέχισή της σε άλλη μέρα!

Η πρόταση αυτή, όπως ήταν λογικό έφερε πολλές αντιδράσεις από τους συμβούλους της αντιπολίτευση...

Θεόφιλος: «Ανευθυνότητα και προχειρότητα από την Δημοτική Αρχή»

Για «Ανευθυνότητα και προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής» έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος τόνισε επίσης πως: «Το μπάχαλο του δημοτικού συμβουλίου, είναι καθαρά ευθύνη της δημοτικής Αρχής».

Για «πολιτική παραλόγου που υποβαθμίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου» μίλησε ο επικεφαλής από τους «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος, ενώ ο Σπύρος Σαμούρης πρότεινε να καθιερωθεί επιτέλους μία συγκεκριμένη μέρα κάθε μήνα ( την πρώτη Δευτέρα του μήνα) , για να γίνονται οι συνεδριάσεις.

Αιχμηρός ο Κουρούκλης: «Άτακτη υποχώρηση από την Δημοτική Αρχή. Στηρίζεστε πλέον σε ανεξάρτητα δεκανίκια»

Αιχμηρός ήταν ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, ο οποίος κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή, πως κάνει μία «άτακτη υποχώρηση» πλέον χρειάζεται και... «ανεξάρτητα δεκανίκια» για να καταφέρνει να περνάει τα θέματά της...
«Η συγκρότηση της ημερήσιας διάταξης , τα εκτός ημερησίας και ο καθορισμός της ώρας έναρξης ήταν μία συνειδητή προσπάθεια για να μην τελειώσει η συνεδρίαση ή να κουραστούν και να αποχωρήσουν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και να περάσουν 28 θέματα σε 28 λεπτά. Η Δημοτική Αρχή, έχει απολέσει την πλειοψηφία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό αποτελεί μια πολιτική της ήττα. Η προσπάθεια από την Δημοτική Αρχή ήταν συνειδητή και δόλια για να τα ψηφίσουνε τα θέματα μέσα στη νύχτα και να μην μάθει κανείς τίποτα. Η δημοτική Αρχή υποχωρεί ατάκτως, στηριζόμενη σε ανεξάρτητα δεκανίκια».

Ακούστε την τοποθέτησή του...


Audio recording software >>

 Η συνεδρίαση τελικά διεκόπη στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 10 το πρωί, ωστόσο φάνηκε για άλλη μία φορά πως όσα... τρικ και αν επιχειρηθούν να εφαρμοστούν, πλέον θα αποκαλύπτονται!

 

Παρακάτω εικόνες απο την συνεδρίαση




00 inkefalonia general ad 300X250