Κλείνει η θυρίδα της Τ.τ.Ε. στο Αργοστόλι – Ανάκληση απόφασης ζητά ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος (δήλωση)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 12:28

Κλείνει η θυρίδα της Τ.τ.Ε. στο Αργοστόλι – Ανάκληση απόφασης ζητά ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος (δήλωση)

Την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της Θυρίδας της Τράπεζας της Ελλάδος στο Αργοστόλι ζητά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, με δήλωσή του.

 "Το κλείσιμο της θυρίδας της Τράπεζας της Ελλάδος στο Αργοστόλι αποφάσισε ο διοικητής της Τ.τ.Ε. και πρώην τσάρος της οικονομίας επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου δίνοντας ένα νέο χτύπημα υφεσιακού χαρακτήρα στην οικονομία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Η ΤτΕ στο Αργοστόλι θα κλείσει ,σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του διοικητή της, στο τέλος του έτους όπως θα συμβεί και σε τρεις ακόμη περιοχές στη χώρα.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προφανείς δυσκολίες και δυσλειτουργίες στην τοπική οικονομία και ιδιαίτερα στην αυτοδιοίκηση, ενώ οδηγεί τους εργαζόμενους στην εκβιαστική λογική της απόλυσης ή της εγκατάλειψης του τόπου τους. Την ίδια ώρα η απόφαση αυτή του διοικητή της Τ.τ.Ε. υπονομεύει ακόμη περισσότερο την διοικητική οντότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Είναι προφανέστατο ,και από την ενέργεια αυτή, ότι η παρουσία στην ηγεσία της ΤτΕ του Γ. Στουρνάρα, ενός ακραιφνούς εκφραστή των μνημονιακών πολιτικών και των ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών , δεν μπορεί να συμβαδίσει με την υπεράσπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών και των μη προνομιούχων Ελλήνων πολιτών.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων απευθυνόμενη στην ελληνική κυβέρνηση ζητεί, αφ ενός την ανάκληση της απόφασης αυτής του Γ. Στουρνάρα και αφ ετέρου την άμεση αντικατάσταση του από την θέση του διοικητή της ΤτΕ, πριν ολοκληρώσει την εφαρμογή των αντιλαϊκών σχεδιασμών των σκοτεινών χρηματοπιστωτικών κύκλων, τους οποίους υπηρετεί".


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250