Η απάντηση του Δήμου για τη σήμανση στο Αργοστόλι που προκάλεσε αντιδράσεις

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 20:03

Η απάντηση του Δήμου για τη σήμανση στο Αργοστόλι που προκάλεσε αντιδράσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της ατυχούς παρεξήγησης που δημιουργήθηκε από μερίδα Επαγγελματιών για το θέμα της Σήμανσης, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει την Τουριστική Ανάπτυξη του Νησιού εφαρμόζεται μέσω της Τουριστικής Επιτροπής και θεωρείται επιτυχημένη αφού είχαμε, τόσο διπλασιασμό των προσεγγίσεων των Κρουαζιεροπλοίων στο Λιμάνι του Αργοστολίου, όσο και την σύναψη Συνεργασιών με Εταιρείες χαμηλού Αεροπορικού Ναύλου.

Οι Συνεδριάσεις της Τουριστικής Επιτροπής γίνονται όλο τον χρόνο, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε εβδομαδιαία βάση και ανακοινώνεται η Πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Πρόεδρος είναι ο κ.Ε.Κεκάτος , Α/Πρόεδρος ο κ.Γ.Στρίντζης και συμμετέχει η Α/Περιφέρεια και όλοι οι Θεσμικοί Εκπρόσωποι Φορέων, Επαγγελματιών αλλά και όποιος επιθυμεί να ενισχύσει το έργο της Επιτροπής είναι καλοδεχούμενος.

Η Σήμανση σε κάθε τόπο που υποδέχεται Επισκέπτες αποτελεί βασική υποχρέωση της Πολιτείας και θεωρείται αυτονόητο ότι εξυπηρετεί την ενημέρωση του Τουρίστα με σεβασμό στο δικαίωμά του να γνωρίζει κατευθύνσεις . Αφορά δε την πληροφόρηση για Αξιοθέατα, Μνημεία, Μουσεία, Αρχαιολογικούς Τόπους, Κεντρικές Πλατείες , Εμπορικά Κέντρα, Εκκλησίες και άλλα σημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος της Πόλης.

Με Ομόφωνη Απόφαση της Επιτροπής έχει γίνει αποδεκτό το Αίτημα της Σήμανσης από την Α/Περιφέρεια και μόλις ολοκληρωθούν οι συχνά χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα Σηματοδοτηθεί, με την σχολαστική τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, σωστά όλο το Νησί.
Ο μεγάλος αριθμός των Επιβατών (4- 5.000) που αποβιβάζεται στον Λιμενοβραχίονα με την πρόσδεση 2 και 3 Κρουαζιεροπλοίων συγχρόνως, δημιούργησε την επιτακτική ανάγκη της άμεσης πληροφόρησης στο Σημείο Υποδοχής και της δυνατότητας αντίστροφης βόλτας για το μοίρασμα του τεράστιου όγκου επισκεπτών.

Η Σήμανση σκοπό είχε την ανάδειξη και της θαυμάσιας διαδρομής μέσω της Λεωφόρου Ριζοσπαστών με τα 2 Μνημεία και τους Φοίνικες προς την Κεντρική Πλατεία (Ιδρυμα Φωκά – Κοσμετάτου, Αρχαιολογικό Μουσείο) και κατ'επέκταση προς το Αγοραστικό Κέντρο του Λιθόστρωτου (Καθολική Εκκλησία , Πλατεία Καμπάνας , Μουσείο Ραδιόφωνου) με επιστροφή από την Παραλία.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού ζήτησα, με αποκλειστικά δική μου πρωτοβουλία, από τον Επιχειρηματία κ.Ε.Κονάδη αν μπορούσε να αναλάβει, ως Χορηγία, το κόστος της άμεσης εγκατάστασης της συγκεκριμένης σήμανσης γεγονός που ευγενώς αποδέχτηκε.

Λόγω του ότι παρεξηγήθηκε, προφανώς σκοπίμως ή από ελλιπή ενημέρωση η συγκεκριμένη μου κίνηση, ζητώ Δημόσια Συγγνώμη, τόσο από τον κ. Κονάδη που ατυχώς τον ενέπλεξα όσο και από όλους όσοι παραπλανημένοι εναντιώθηκαν εις βάρος μου. Τέλος, σας επισυνάπτω τις συγκεκριμένες πινακίδες για του λόγου το αληθές και φυσικά είμαι πάντοτε στην διάθεση των Επαγγελματιών και Φορέων του Τουρισμού για ειλικρινή, αποτελεσματική και ανιδιοτελή συνεργασία.
Ευάγγελος Κεκάτος,
Α/Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ