Θ. Γαλιατσάτος στο Περιφερειακό Συμβούλιο:«Κανένα πρόβλημα με τα χρήματα ΕΣΠΑ και τα Ταμειακά διαθέσιμα»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 17:09

Θ. Γαλιατσάτος στο Περιφερειακό Συμβούλιο:«Κανένα πρόβλημα με τα χρήματα ΕΣΠΑ και τα Ταμειακά διαθέσιμα»

Παρουσία του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου, συνεδρίασε σήμερα το πρωί στο Ληξούρι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Η συνεδρίαση έγινε στο Ξενοδοχείο “Palatino” και είχε μεγάλο ενδιαφέρον η ενημέρωση που έκανε στο Σώμα ο Περιφερειάρχης, σχετικά με την χθεσινή συνάντηση που είχαν όλοι οι Περιφερειάρχες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα (και ήταν και ο λόγος που απουσίαζε από την χθεσινή συνεδρίαση), για τα ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), αλλά και για την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ.

Επί της ουσίας ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα προγράμματα ΕΣΠΑ. «Έγινε πολύ ξεκάθαρο από τον από τον Πρωθυπουργό πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ομαλή ροή των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου και συνέχισε: « Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην χώρα, εντούτοις αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί . Γι αυτό άλλωστε ζητήθηκε από την Κυβέρνηση η βοήθεια από τους Ο.Τ.Α. να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό το γεγονός προέκυψε εξ ανάγκης και είναι προσωρινό. Μόλις περάσει ο χρόνος του “συναγερμού» θα δοθεί η δυνατότητα στους ΟΤΑ να κάνουν τα χρήματά τους ο,τι θέλουν».

«Δημιουργήθηκε περισσότερος θόρυβος απ’ ο,τι έπρεπε για τα ταμειακά διαθέσιμα»

Για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε «Δημιουργήθηκε περισσότερος θόρυβος απ’ ο,τι έπρεπε, υποκινούμενος από άλλες λογικές. Είναι μία αναγκαστική διαδικασία και πρέπει να στηρίξουμε την Κυβέρνηση. Εμείς ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζουμε να βαδίζουμε με τις ίδιες λογικές για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το έργο μας».

Αναφερόμενος στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και την απορρόφηση αυτών ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε: «Για μία περίοδο τα Ιόνια νησιά ήταν ουραγοί στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τώρα τα πράγματα έχουν οριστικά αλλάξει».

Εν συνεχεία, ο κ. Γαλιατσάτος επιτέθηκε στην απελθούσα Περιφερειακή Αρχή του κ. Σπύρου λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει η αίσθηση του μέτρου και της υποχρεωτικής αυτοκριτικής και να έρχονται εδώ για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι όσον αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, καθώς ο ρυθμός απορρόφησης από την δική μας Περιφερειακή Αρχή είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος από την προηγούμενη.

Ο κ. Γαλιατσάτος δεν άφησε ασχολίαστο το επεισόδιο που έλαβε χώρα στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου στο Αργοστόλι για το θέμα του Χάρακα.

«Χθες στο περιφερειακό συμβούλιο παίχθηκε θέατρο από κάποιους μην τους χαρακτηρίσω πως...» ήταν τα λόγια του

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την ενημέρωση που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα βασικά ζητήματα.

 


Record audio or upload mp3 >>

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Ληξούρι βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη

Παρακάτω εικόνες από την συνεδρίαση


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250