"Ρεσιτάλ υποκρισίας" από την Δημοτική Αρχή για τα ταμειακά διαθέσιμα (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 22:46

"Ρεσιτάλ υποκρισίας" από την Δημοτική Αρχή για τα ταμειακά διαθέσιμα (video)

«Ρεσιτάλ υποκρισίας και θεατρινισμού» εξελίχθηκε από την Δημοτική Αρχή η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ταμειακά διαθέσιμα. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής


Με αυτές άλλωστε τις λέξεις χαρακτήρισε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, την ξαφνική «αντίδραση» της Δημοτικής Αρχής, η οποία πλέον «διαρρηγνύει τα ιμάτιά της» στην ύστατη στήριξη που ζητά το κράτος από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Άλλωστε τα όσα διάβασε στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, χαρακτηρίστηκαν «πολιτικό μανιφέστο» από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύση Αραβαντινό.

Και δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αυτή η προσέγγιση, καθώς όσοι ήταν στην αίθουσα κατάλαβαν πως η τοποθέτηση που έγινε και η πρόταση της Δημοτική Αρχής επ' ουδενί δεν ήταν αυτοδιοικητική, αλλά... Σαμαρική!


Στη «γραμμή» δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει επενδύσει στην αποτυχία της νυν Κυβέρνησης.

Ακούστε παρακάτω την αρχική εισήγηση του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση

 


Audio recording software >>


Η συζήτηση λοιπόν χθες για τα ταμειακά διαθέσιμα κράτησε παραπάνω από τέσσερις ώρες.


Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέθεσαν το δικό τους ψήφισμα (σε επόμενα άρθρα οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των συνδυασμών) και διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με αυτά που πρότεινε η Δημοτική Αρχή.


Θεόφιλος: «Η Δημοτική Αρχή εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια κωφεύει προκλητικά και εθελοτυφλεί εξοργιστικά απέναντι στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση»


«Η Δημοτική Αρχή εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια κωφεύει προκλητικά και εθελοτυφλεί εξοργιστικά απέναντι στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που πλήττει βάναυσα την κοινωνία μας» υποστήριξε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος , τονίζοντας παράλληλα πως η «Δημοτική Αρχή είναι πλήρως παραδομένη και υποταγμένη στις εντολές των μνημονικών Κυβερνήσεων» .

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτηση του

https://www.youtube.com/watch?v=CpHI3i3C06s

Αραβαντινός: «Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να κάνουν τους κλαρινογραμπρούς μέσα σε πάρτι γαμήλιο»

Ανάλογα αιχμηρή προς την Δημοτική Αρχή και η τοποθέτηση του συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύση Αραβαντινού.

«Θέλετε να κάνετε τους τζάμπα Λεωνίδες και σηκώνετε τα επαναστατικά λάβαρα. Εμείς λέμε ότι αυτή η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν συνάδει με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της αυτοτέλειας που πρέπει να έχουν οι δήμοι. Όμως θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή. Πρέπει να σκεφτούμε με γνώμονα την συνέπεια και την υπευθυνότητα και να δείξουμε τον αληθινό μας πατριωτισμό. Το πολιτικό μανιφέστο του Δημάρχου εξελίχθηκε σε θεατρικό μονόπρακτο. Ας σταματήσουν λοιπόν στην Δημοτική Αρχή κάποιοι να κάνουν τους κλαρινογραμπρούς μέσα σε πάρτι γαμήλιο».

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=iNmcO5RapLg

Μεστός και ουσιαστικός στον λόγο του ο Θόδωρος Φλωράτος

DSC 0223

 

Μεστός για μία ακόμη φορά και ουσιαστικός ήταν ο λόγος του συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρου Φλωράτου, ο οποίος μίλησε «δίχως μαλλιά στη γλώσσα» για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα.

Ακούστε παρακάτω όλη την τοποθέτησή του

 


Audio recording >>




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250