Άκης Γελάρδος πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κεραμειών: «Υπάρχουν γενικότερες ελλείψεις… »

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 13:53

Άκης Γελάρδος πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κεραμειών: «Υπάρχουν γενικότερες ελλείψεις… »

Έχει γράψει πολλά… χιλιόμετρα στο κοντέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης , καθώς εκλέγεται πρόεδρος των Κεραμειών από το 2002. Ο Ακης Γελάρδος, ένας πάντα θετικός ανθρωπος, επανεξελέγη πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεραμειών με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά του Θεόφιλου Μιχαλάτου, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο του χωριού του. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Τον συναντήσαμε, μιλήσαμε μαζί του και μας ανέπτυξε τα όσα προβλήματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις Κεραμειές και χρειάζονται άμεσα να λυθούν, εστιάζοντας παράλληλα στην έλλειψη χρημάτων και έλλειψη προσωπικού που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Δήμο.

«Πρώτο μεγάλο πρόβλημα οι αμιαντοσωλήνες»

«Τα προβλήματα στις Κεραμειές είναι κοινά προβλήματα και τα οποία αντιμετωπίζουν όλες οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κεφαλονιάς και όλοι οι πρόεδροι» μας λέει στο ξεκίνημα της κουβέντας μας ο κ. Γελάρδος και συνεχίζει: « Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό και άπτεται της υγείας είναι οι αμιαντοσωλήνες, οι οποίοι χρονολογούνται από το 1966. Ξέρουμε όλοι πόσο ανθυγιεινοί είναι και συν τοις άλλοις σε αυτό το χωριό υπάρχει και το σχολικό συγκρότημα, που φιλοξενεί παιδιά από προνήπιο μέχρι και το Λύκειο. Το νερό λοιπόν αυτό το χρησιμοποιούν καθημερινά 600 παιδιά, συν τους μόνιμους κατοίκους και τους τουρίστες το καλοκαίρι.

Αυτό το πρόβλημα έχει γίνει γνωστό και στις παλιές δημοτικές Αρχές και έχει επισημανθεί και στον Καλλικρατικό Δήμο. Μπαίνει πάντα πρώτο ως ζήτημα σε οποιαδήποτε απόφαση παίρνουμε ως κοινότητα. Το ζητάμε μπαίνει πάντα πρώτο , όμως πάντα μένει… εκτός. Δεν ασχολείται κανείς με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Ξέρω ότι χρειάζονται χρήματα για την αλλαγή των σωλήνων, όμως είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα στο χωριό και είναι κάτι που με βαραίνει και μένα σαν άτομο.

Από αυτή την δημοτική αρχή δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Όταν το επισημάναμε μας είπαν ένα γενικό… θα το δούμε».

«Για τα σκουπίδια δεν έχουμε κανένα παράπονο, όμως για τον δημοτικό φωτισμό τα παράπονα είναι οικτρά»

Υπάρχουν και κάποιοι τομείς στο χωριό που παίρνουν καλό βαθμό, υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι τομείς που η… βαθμολογία δεν περνάει ούτε τη βάση.

Ο Ακης Γελέρδος εξηγεί: «Όσον αφορά τα σκουπίδια δεν έχουμε κανένα παράπονο. Η αποκομιδή γίνεται στα σωστά διαστήματα. Οι κάδοι είναι στη θέση τους και βάφτηκαν πρόσφατα. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο από τους κατοίκους για το θέμα των σκουπιδιών.

Για τον δημοτικό φωτισμό όμως τα παράπονα είναι οικτρά. Είναι πάνω από 15.000 κολώνες στην Κεφαλονιά που φέρουν φωτιστικά πάνω τους και συντηρούνται από έναν τεχνίτη. Αυτός ο τεχνίτης είναι τρομερά καλός με γνώσεις και φιλότιμο, αλλά δυστυχώς ένας άνθρωπος δεν φτάνει. Βασικά είναι δύο οι τεχνίτες , όμως ο ένας έχει πάθει ένα σοβαρό ατύχημα και δεν μπορεί να ανεβαίνει σε κολώνες, ενώ συν τοις άλλοις υπάρχει και έλλειψη σε γερανοφόρο μηχάνημα. Βέβαια το κυριότερο είναι πως υπάρχει έλλειψη λαμπτήρων».

«Μεγάλο πρόβλημα στις Κεραμειές η οδοποιία»

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας μας επεσήμανε και ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο χωριό του: «Όλος ο δρόμος των Κεραμειών έχει φτιαχτεί από τους δύο ευεργέτες τον Βεργωτή και τον Λυκιαρδόπουλο το 1966. Από τότε δεν έχει γίνει ούτε μία συντήρηση και καμία επίστρωση. Ειδικά το κομμάτι από την είσοδο του χωριού και πάμε στο Δημαρχείο και περιμετρικά από το σχολικό συγκρότημα ο δρόμος είναι… βάρκα στο γιαλό. Αυτό δεν θέλει πάρα πολλά χρήματα για να γίνει. Έξω από το πρώην δημαρχείο ο δρόμος έχει σηκωθεί από τους ευκαλύπτους. Στην Παιδική Χαρά είναι κατεστραμμένα τα πάντα. Έχουν ξεβιδωθεί τα παιχνίδια που έχει, έχουν φύγει οι λαμαρίνες. Και έχουμε ζητήσει πολλές φορές να επισκευαστεί. Εμείς την κλείνουμε, αλλά τα παιδάκια ανεβαίνουν».

DSC 0759

Μεγάλο πρόβλημα για τις Κεραμειές η οδοποιία

DSC 0760

DSC 0766DSC 0768

DSC 0763

Προβλήματα και στην Παιδική Χαρά, η οποία είναι κατεστραμμένη

DSC 0769DSC 0770DSC 0771

«Λίγα τα χρήματα για τις ανάγκες του χωριού»

Τα χρήματα που παίρνουν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων μία φορά τον χρόνο για τις ανάγκες του χωριού σίγουρα δεν φτάνουν. «Με 1000 ευρώ το χρόνο, που δεν είναι ακριβώς τόσο γιατί προσκομίζουμε και ΦΠΑ και μένουν μόνο 812 ευρώ, δεν μπορεί να συντηρηθεί ένα χωριό. Ως εκ τούτου ο καθένας συμμαζεύει μόνος του ο,τι μπορεί στο χωριό» μας λέει ο πρόεδρος και συνεχίζει: «Υπάρχει έλλειψη γενικότερα. Εγώ καταλαβαίνω την δημοτική Αρχή, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν τους επιτρέπουν να πάρουν προσωπικό. Όμως υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στα χωριά».

Πώς όμως είναι η συνεργασία με την Δημοτική Αρχή; Ο ίδιος απαντά : «Η συνεργασία με την Δημοτική Αρχή είναι καλή, καθώς δεν πρόκειται να σου πει κανείς όχι σε ο,τι ζητήσεις. Το θέμα όμως είναι πως υπάρχει αδυναμία στην υλοποίηση όσων ζητάμε. Δυστυχώς όταν δεν υπάρχει ρευστό και προσωπικό δεν μπορεί να γίνει κάνει. Ενώ έχουν καλή διάθεση και συμπεριφορά, βλέπω μεγάλη αδυναμία στην πραγματοποίηση όσων αιτούμαστε. Γι’ αυτό και είχαμε πριν από λίγο καιρό, υπήρξε και αυτή η αντίδραση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών Μικέλη Μαφρέδα, η κίνηση του οποίου λοιδορήθηκε από την Δημοτική Αρχή. Ο Μικέλης όμως για το χωριό του είναι άψογος. Γι’ αυτό και ψηφίζεται και εκλέγεται σε ποσοστό 80% κάθε φορά. Από την πλευρά μας εμείς στις Κεραμειές δεν κοιτάζουμε ποιος μας ψήφισε και ποιος όχι και έχουμε ένα καλό τοπικό συμβούλιο και ενεργούμε πάντα για το καλό του χωριού».

«Πρόβλημα με το γήπεδο των Κεραμειών»

Υπάρχει και ένα πολύ μεγάλο θέμα με το γήπεδο των Κεραμειών, που το έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Υπάρχουν κατεστραμμένες κερκίδες, ελλιπέστατη περίφραξη, χορτάρια, σκουπίδια…"

DSC 0773DSC 0774DSC 0775DSC 0777DSC 0778

Κλείνοντας αυτή την συνέντευξη, ο Άκης Γελάρδος δεν ξεχνά να μας επισημάνει και ένα άλλο θέμα που πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. «Πρέπει απαρεγκλίτως να γίνει Δακοκτονία για τις ελιές, γιατί η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή».


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250