ΦΙ.Κ.Ο.: Αίτηση εξαιρέσεως του Διονύση Λυκούδη από την επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 10:22

ΦΙ.Κ.Ο.: Αίτηση εξαιρέσεως του Διονύση Λυκούδη από την επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Ληξούρι

Η δημοτική μας παράταξη ΦΙ.Κ.Ο. θεωρεί υποχρέωσή της να καταγγείλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Αναπληρωτού Δημάρχου και πολιτικού προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κυρίου Λυκούδη, κατά την ανοικτή διάσκεψη της 25/3/2015, παρουσία του Αν. Υπουργού ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. στο Ληξούρι.


Κατά την διάρκεια, της ως άνω διάσκεψης, όπως και δημόσια καταγγείλαμε, ο κ. Αναπληρωτής επέχαιρε επιδεικτικά, όταν ο κ. Υπουργός ενημέρωνε τους Παλείς δημότες, για τα εν εξελίξει ή προγραμματισθέντα ή σχεδιαζόμενα έργα προς αποκατάσταση των κτιρίων και υποδομών του Ληξουρίου και της Επαρχίας μας γενικότερα, μετά τους σεισμούς Ιαν-Φεβ 2014.


Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με την προ μηνός συνέντευξή του, κατά την οποία σαφέστατα ομολόγησε την αναλήθεια των ισχυρισμών της Δημοτικής Αρχής, στις απαντήσεις της προς τον επικεφαλής της παρατάξεώς μας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ομαλή πρόοδο των έργων μετασεισμικής αποκατάστασης στην περιοχή μας,
μας επιτάσσει να καταθέσουμε αίτηση εξαιρέσεως του κυρίου Αναπληρωτού Δημάρχου από την 9η /8-4-2015 Συνεδρίαση στο Ληξούρι, με θέμα:

«Η Παλική μετά τους σεισμούς»,

κρίνοντας αρνητική και βλαπτική για τον τόπο μας την συμμετοχή του στην συνεδρίαση αυτή, βάσει της εκτεθείσης προκλητικής συμπεριφοράς του.


Συγχρόνως εκφράζουμε προς εσάς και τον κύριο Δήμαρχο την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας, για την τόσο απαξιωτική για τον τόπο μας 9η /8-4-2015 πρόσκλησή σας, χωρίς εισηγητή και εισήγηση, υπό τύπον διαγωνισμού μαθητών στην έκθεση, που καταδεικνύει για άλλη μία φορά την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος ή ίχνους σεβασμού, καθώς και οποιουδήποτε σχεδιασμού ή σκέψεως της Δημοτικής Αρχής για το Ληξούρι και την Επαρχία Πάλης.

Απαιτούμε άμεσα την έκδοση ορθής επανάληψης της 9ης /8-4-2015 απαράδεκτης προσκλήσεως, με διόρθωση του θέματος ως:
«Απολογισμός των μέχρι τώρα ενεργειών της Δημοτικής Αρχής
και ενημέρωση για τον εφεξής σχεδιασμό της,
για τα έργα μετασεισμικής αποκατάστασης
στην περιοχή της Δ.Ε. Παλικής (και σε ολόκληρη την Κεφαλλονιά)».

Παρακαλούμε επίσης εισηγητές του θέματος να είναι οι καθ΄ ύλην προϊστάμενοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου συνεπικουρούμενοι από τους αρμόδιους επί μέρους χειριστές των θεμάτων διπλωματούχους υπαλλήλους.

Παράλληλα να συνταχθεί η σχετική έγγραφη εισήγηση επί του προς συζήτηση-ενημέρωση θέματος, η οποία να μας επιδοθεί ή σταλεί, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, το αργότερο μέχρι Τρίτη πρωινές ώρες.

Ηλίας Παρίσης
Επικεφαλής της παράταξης των ΦΙ.Κ.Ο.
& Δημοτικός Σύμβουλος