Επερώτηση Χρήστου Ανθη για τις εργασίες αποκατάστασης επαρχιακού οδικού δικτύου Παλικής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 09:58

Επερώτηση Χρήστου Ανθη για τις εργασίες αποκατάστασης επαρχιακού οδικού δικτύου Παλικής

Κύριε Περιφερειάρχα: Αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Παλλική σε κατά τόπους σημεία.Τόσο στο δρόμο από το Ληξούρι προς τα χωριά της Ανωγής, όσο και στο δρόμο Ληξουρίου – Αργοστολίου επισκευάζεται το δίκτυο, σε πολύ περιορισμένα σημεία, με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, παρά τον ερχομό και της τουριστικής σεζόν.


Σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τους σεισμούς, όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι σε πολλά σημεία, χρήζουν άμεσης επισκευής. Τόσο ο επαρχιακός από το Ληξούρι προς τα Χαβδάτα όσο και αυτός από το Ληξούρι προς τα χωριά της Κατωγής αλλά και αυτός από το Ληξούρι προς τα Δελλαπορτάτα και το Σκινέα, παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες, όπως μας ενημερώνει ο κ. Σταύρος Λυκούδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ψηφοδελτίου μας για την Π.Ε. Κεφαλονιάς.

Σε πολλά σημεία, γνωρίζετε και εσείς ότι η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη επικινδυνότητα. Η κάτοικοι της Παλλικής αισθάνονται εγκαταλειμμένοι, καθότι όσα τους είχαν υποσχεθεί δεν έγιναν πράξη. Οφείλουμε να κάνουμε κάτι για αυτό αποδίδοντας έργο με εντατικότερους ρυθμούς .

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς είναι μια υπόθεση που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι.

Για τα παραπάνω ερωτάσθε:

1. Να μας ενημερώσετε για ποιο λόγο καθυστερεί τόσο πολύ η αποκατάσταση των επαρχιακών οδών που αναφέρθησαν παραπάνω;
2. Σκοπεύετε να επισπεύσετε την επισκευή του επαρχιακού δικτύου και αν ναι με ποιο τρόπο;
3. Ποια τμήματα των επαρχιακών οδών είναι σε πρώτη προτεραιότητα;

Χρήστος Κ. Άνθης