"Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να αρνείται τη συμμετοχή γυναικών στα ΔΣ των οργανισμών"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 10:33

"Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να αρνείται τη συμμετοχή γυναικών στα ΔΣ των οργανισμών"

Παρακάτω η επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά Θεόφιλος Μιχαλάτος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, το Υπουργείο Εσωτερικών τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την συνεχιζόμενη αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής στην προβλεπόμενη συμμετοχή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των δημοτικών οργανισμών.

Scan0033

 Scan0028Scan0029Scan0030Scan0031Scan0032

 

 

Ακολούθως υπήρξε ανακοίνωση απο τον Δήμο στην οποία τονίζονται τα εξής

 

Αναφορικά με κάποιες επιστολές που εξέδωσε σήμερα το πρωί η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:΅

Σε ότι αφορά στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για την σύνθεση των νομικών προσώπων του Δήμου, ο μόνος τρόπος για να ακυρωθούν είναι η ακύρωσή τους από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, από την Επιτροπή του άρθρου 154 στην Κέρκυρα ή από τα Δικαστήρια.

Μέχρι σήμερα ουδεμία τέτοια ακύρωση έχει λάβει χώρα. Αντίθετα οι σχετικές προσφυγές του κ. Μιχαλάτου για την σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων του Δήμου (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ΟΚΑΠ, ΔΕΥΑΚ, ΚΕΔΗΚΕ), έχουν ήδη απορριφθεί όπως γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μιχαλάτος, τόσο από τον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης όσο και από την Επιτροπή του άρθρου 152.

Τα δε δύο έγγραφα που επικαλείται, ουδεμία νομική υποχρέωση συμμόρφωσης εμπεριέχουν και επομένως, ουδεμία μεταβολή δημιουργούν στα νομικά πρόσωπα, κάτι που θα φανεί στην πορεία, αφού καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο.

Επομένως, για άλλη μία φορά ο κ. Μιχαλάτος υπέπεσε σε νομική «γκάφα» και προσπαθεί να γλιτώσει από τις αρνητικές εντυπώσεις για την άγνοιά του, βαφτίζοντας για άλλη μία φορά το κρέας-ψάρι.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας


Ετικέτες: