Λαϊκή Συσπείρωση:“ Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ): Πολίτικο προσωπικό και μακρύ χέρι ΕΕ-Κυβέρνησης-Κεφαλαίου"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 00:40

Λαϊκή Συσπείρωση:“ Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ): Πολίτικο προσωπικό και μακρύ χέρι ΕΕ-Κυβέρνησης-Κεφαλαίου"

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς μετά από παρέμβαση του ΕΚΚ-Ι και της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς ζητήθηκε να συζητήσει και να αποφασίσει το Δ.Σ. (όπως είχε δημοσιοποιηθεί ήδη τις προηγούμενες μέρες), για ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ. Παρότι είχε προηγηθεί παρέμβαση του ΕΚΚΙ (στο Δ.Σ.) και τον Νοέμβριο του 2014, παρότι είχαν γίνει παραστάσεις στον Δήμαρχο που δεσμεύτηκε ότι θα μπει το θέμα στο Δ.Σ. , έγινε τελικά το αντίθετο. Δεν δέχτηκε η Δημοτική Αρχή (ΝΔ) να συζητηθεί το θέμα παραπέμποντάς το στις «ελληνικές καλένδες».

Η στάση αυτή είναι συνεπής με την ασκούμενη πολιτική της Δημοτικής πλειοψηφίας, αφού ταυτίζεται με όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις διαχρονικά, πάντα στα πλαίσια των κατευθύνσεων της Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Ως προτεραιότητα έχουν την εξαθλίωση των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών, την φιλανθρωπία, την εξατομικευμένη «επίλυση» προβλημάτων, τα ψίχουλα για να εξυπηρετούν και να «αυγατίζουν» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Σημαντικό επίσης θέμα συζήτησης ήταν η συνέχιση των εργασιών (Β΄Φάση) του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ με προϋπολογισμό 5.136.906,45ευρώ. Είναι ένα έργο που η μελέτη του ξεκίνησε το 2005 και οι εργασίες ξεκίνησαν το 2009 με χρηματοδότηση από την δωρεά Βεργωτή και σήμερα 10 χρόνια μετά δεν έχει ολοκληρωθεί ώστε να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του στις σημερινές εγκαταστάσεις. Την ώρα μάλιστα που οι τρόφιμοι και λόγο των σεισμών έχουν μετακινηθεί σε 4 διαφορετικά κτήρια σε πολύ δύσκολες συνθήκες, η επίσπευση της ολοκλήρωσης κατασκευής του νέου Δημοτικού Γηροκομείου είναι καθοριστικής σημασίας έργο. Βεβαίως η υγεία τους και η αξιοπρεπή διαβίωσή τους είναι άμεσα συνδεδεμένη και με τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε:

1.Ελάχιστο μόνιμο προσωπικό 12-13 εργαζομένων για 73 τροφίμους.
2.Εντατικοποίηση εργασίας εργαζομένων, μη χορήγηση ρεπό, αδειών κ.α.
3.Λίστα αναμονής υποψηφίων τροφίμων.
4.Ελλειψη ανελκυστήρα.
5.Ελλειψη μεταφορικού μέσου.
6.Μη πληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΠΥ αλλά και των Νομικών Προσώπων του Δήμου προς το Γηροκομείο που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
7.Η απαίτηση από την Ι.Μ.Αγ. Ανδρέα για καταβολή ενοικίου 2.000 ευρώ.
8.Το μεγάλο χρηματικό ποσό που χάθηκε από την περιουσία του Γηροκομείου όταν «παίχτηκε» σε ομόλογα.

Η πολιτική αυτή Ε.Ε-κυβέρνησης-ΠΙΝ-Δημοτικής Αρχής, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, φέρνοντας ζεστά κέρδη για τους επιχειρηματίες και νέα δυσβάστακτα βάρη στις τσέπες των τροφίμων και των οικογενειών τους.

Η μόνη επιλογή που θα αντιπαλέψει αυτή την κατάσταση είναι ο αγώνας των εργαζομένων και του λαού της Κεφαλονιάς για την άμεση επίλυση των παραπάνω, προβλημάτων. Η οριστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα ένα ενιαίο αποκλειστικά Δημόσιο-Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Γι αυτό από τους εργαζόμενους πρέπει να ανοίξει ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής με αυτή την πολιτική, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την οριστική επίλυση και των προβλημάτων τους από ένα άλλο κοινωνικοοικονομικό σύστημα.

Ένα σύστημα που την εξουσία θα έχει η εργατική τάξη βάζοντας ως προτεραιότητα την κάλυψη των δικών της αναγκών και όχι τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.


Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς