ΕΛΜΕ.ΚΙ : Διεκδικούμε όσα δικαιούται ο σεισμόπληκτος λαός μας και τα παιδιά του

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 10:36

ΕΛΜΕ.ΚΙ : Διεκδικούμε όσα δικαιούται ο σεισμόπληκτος λαός μας και τα παιδιά του

23 Μάρτη γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι στην Αθήνα: Διεκδικούμε όσα δικαιούται ο σεισμόπληκτος λαός μας και τα παιδιά του


Οργανωτική σύσκεψη την Πέμπτη 19/3 6 μμ, στο 2ο Λύκειο

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διαπιστώνει ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού για την κινητοποίηση που οργανώνουμε από κοινού με την Ένωση Γονέων και τα Μαθητικά Συμβούλια στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 10 το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Τα οξυμένα προβλήματα στις σχολικές υποδομές, η αντισεισμική θωράκιση, τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές αποτελούν ένα τρίπτυχο που δυστυχώς επικαιροποιείται καθημερινά, αφού οι εφαρμοζόμενες πολιτικές όχι μόνο δεν «ομαλοποιούν» την κατάσταση αλλά την οξύνουν. Οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί ο λαός των νησιών μας βιώνει στο πετσί του αυτή την οξύτητα που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις υπόλοιπες συνέπειες των πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ, που βάζουν στο επίκεντρο την κερδοφορία του κεφαλαίου κι όχι την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι πρέπει να μετατραπεί σε ποτάμι διεκδίκησης για όσα δικαιούνται τα σχολεία και οι μαθητές του Νομού η ιδιαίτερη ευαισθησία που δίνει ο λαός του Νομού μας για την προστασία της ζωής των μαθητών αλλά και για την αντιστάθμιση των ιδιαίτερων συνεπειών από τους σεισμούς (όπως ότι πάνω από 2000 σπίτια είναι κόκκινα ή κίτρινα και 600 οικογένειες έχουν σοβαρότατο πρόβλημα στέγης, η ψυχική επιβάρυνση, το δίμηνο των χαμένων μαθημάτων που ποτέ δεν αναπληρώθηκαν, οι άθλιες συνθήκες διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το «φούντωμα» της γρίπης στα κοντέινερς κοκ). Να απαντήσουμε στην πρόκληση ότι «οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας».

Για την καλύτερη διοργάνωση της κινητοποίησης το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει ότι η μαζική επιθυμία για συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας που διαφαίνεται πρέπει να γίνει πράξη και ταυτόχρονα να παρθούν μέτρα για την εξασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς στην Αθήνα. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η οργανωτική ικανότητα της νέας γενιάς και του λαού μας μπορεί να υπερπηδήσει εμπόδια, μιας και εδώ προφανώς δεν πρόκειται για μια εκδρομή αλλά για μια μάχη που καλούμαστε συνειδητά και συγκροτημένα να δώσουμε. Η προσωπική ευθύνη είναι ανεβασμένη, αφού οι διοργανωτές δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν πώς θα μεταφερθεί ο καθένας ούτε να καλύψουν τη στέγη και τη διανυκτέρευση σε ενιαίο χώρο. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ και η Ένωση Γονέων, από κοινού με τα Μαθητικά Συμβούλια, είναι αυτονόητο ότι θα περιφρουρήσουν την κινητοποίηση στο Υπουργείο όμως δε μπορεί να ελέγξουν το πώς θα κινηθεί ο καθένας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ανάλογες παραστάσεις έχουμε ξανακάνει στην Αθήνα αλλά όχι σε τέτοια κλίμακα και γι’ αυτό χρειάζεται αυξημένος συντονισμός όσων θα συμμετάσχουν. Η καλύτερη οργάνωση ανά σχολείο, η μεγαλύτερη συμμετοχή γονέων – εκπαιδευτικών εκτιμούμε πως αποτελούν δικλείδες ασφαλείας.

Ενημερώνουμε ότι όσοι θέλουν μπορούν να αξιοποιήσουν για τη μετακίνηση δωρεάν λεωφορείο το οποίο θα μισθωθεί προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση. Το λεωφορείο εξασφαλίστηκε μετά από παρέμβαση της Ένωσης Γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς. Σε επαφή είμαστε και με την Περιφέρεια προκειμένου να υπάρξει ανάλογη ενίσχυση. Το λεωφορείο αυτό θα αναχωρήσει Κυριακή πρωί από Κεφαλονιά για την Αθήνα. Η επιστροφή από Αθήνα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το απόγευμα. Το γεγονός ότι η επιστροφή θα ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας είναι αναγκαίο αφού συντονιζόμαστε με το ΕΚΚΙ και τους φορείς των ΕΒΕ, ώστε στην Αθήνα να γίνουν και όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε άλλα Υπουργεία για το σεισμόπληκτο Νομό μας (πχ Υπουργείο Υποδομών), ενδεχομένως και για άλλα ζητήματα που «καίνε» (πχ ακτοπλοϊκή σύνδεση).

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Για το οργανωτικό κομμάτι καλούμε σε σύσκεψη γονείς, μαθητές και τους υπόλοιπους φορείς που θα μετακινηθούν στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Μάρτη και ώρα 6 μμ στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου. Να υπάρχει μέχρι τότε καλή εικόνα ανά σχολείο και ανά φορέα ώστε να πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Φαρακλός Βαγγέλης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ