Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο ετοιμάζει η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 14:23

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο ετοιμάζει η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς

Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς θα πραγματοποιήσει παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, την Πέμπτη 12 Μάρτη για να απαιτήσει να παρθούν άμεσα μέτρα για τη στέγαση και τη σίτιση φτωχών οικογενειών. Επιπλέον, απαιτούμε την άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης των οικογενειών που διαμένουν στα σπίτια του ιδρύματος Βαλλιάνου στις Κεραμειές.

Λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών σε όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μια σειρά οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Παρά τις διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης για ψίχουλα που αφορούν την ακραία φτώχεια ούτε αυτά δεν έχουν φτάσει στους αποδέκτες που υποτίθεται θα είχαν. Οι οικογένειες στις οποίες αναφερόμαστε, όπως και κάθε άλλη με τρία ή πέντε παιδιά, με τους δύο γονιούς άνεργους ή με τον ένα εργαζόμενο για πέντε έξη μήνες το χρόνο με μισθούς πείνας 480 ευρώ δεν είναι δυνατόν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Είναι απαράδεκτο αυτοί που παράγουν τον πλούτο, δηλαδή οι εργάτες, να μη μπορούν να απολαμβάνουν βασικά αγαθά διαβίωσης.

Η κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την αντιμετώπιση και όχι για τη συντήρηση του προβλήματος. Όμως, η κίνηση εντός των τειχών της ΕΕ, η αποδοχή του χρέους και της ανάγκης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, η υπηρέτηση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης είναι σε αντίθετη κατεύθυνση. Περιφέρεια και Δήμος συνεπικουρούν αυτή την πολιτική, αποδεχόμενοι τα εφήμερα και ανεπαρκή προγράμματα της ΕΕ, που δρομολογούνται μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΣΠΕ σε βάρος των δημόσιων κοινωνικών δομών. Παρά τις διακηρύξεις τα προβλήματα της σίτισης, της στέγασης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης γίνονται όλο και πιο οξυμένα.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού κόντρα στη δήθεν φιλανθρωπία και την επαιτεία. Η στήριξη των κρατικών υπηρεσιών με πλήρη κρατική χρηματοδότηση και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, η δρομολόγηση μέτρων όπως η πλατιά επιδότηση ενοικίου για τους άνεργους και τους εργαζόμενους, η κάλυψη των αναγκών για στέγαση μέσα από εργατικές κατοικίες, η κάλυψη των αναγκών για σίτιση, η περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που ο λαός μας διεκδικεί απαιτούν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Σε αυτή τη βάση απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη άμεσων μέτρων και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις του Εργατικού Κέντρου για ουσιαστικά μέτρα προστασίας εργαζομένων / ανέργων και των οικογενειών τους.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250