Ευάγγελος Κεκάτος: Εμμονές … Ταξιδιωτικές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 16:07

Ευάγγελος Κεκάτος: Εμμονές … Ταξιδιωτικές

Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα της Αντιπολίτευσης του Δήμου Κεφαλονιάς είναι τα «Ταξιδιωτικά» ! Εκεί συμφωνούν όλες οι «συνιστώσες», καινούργιες και παλιές, και μάλιστα θα έλεγα ότι τους δημιουργεί και μία ανεξήγητη για την κοινή λογική ψυχική ευεξία, αν κρίνω από το ύφος και ήθος της έκφρασης των ατέλειωτων δικανικών που αρέσκονται να εκφωνούν.

Ως εμμονή θα χαρακτήριζα την καθολική απαξίωση κάθε, μα κάθε πρότασης της Δημοτικής Αρχής, που αφορά στις δράσεις Τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς για όλη την προηγούμενη τετραετία, που συνεχίζει όμως δυστυχώς ακάθεκτα και για την καινούργια περίοδο «Δημοτικής Αρχής Αλεξάνδρου Παρίση», με χρονικό όριο το 2020, Θεού Θέλοντος.

Σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η Αντιπολίτευση διακρίνεται για την Ολυμπιάδα ακατάσχετης πολυλογίας, προφανώς εκλαμβάνεται από τους ίδιους ως αδυναμία η επιλογή να μην απαντάς σε ύβρεις, ανοησίες, μαγκιές, προκλήσεις, ειρωνείες και προσβολές.

Έτσι, μένει στους ίδιους η λανθασμένη εντύπωση, ότι ρίχνοντας συνέχεια λάσπη, στο τέλος κάτι θα μείνει για να αναπαράγεται στα τοπικά Press και Parapress, με σκοπό αδιευκρίνιστο πάλι για την «κοινή λογική» !

Είθισται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, η κάθε Δημοτική Αρχή αλλά και η Αντιπολίτευση να κρίνονται στις εκλογές.

Αυτό είναι το σημείο εξετάσεων στην κοινωνία.

Εκεί κρίνονται συμπεριφορές, πολιτικές, προτάσεις, απόψεις και φυσικά η ….. «Τουριστική πολιτική» και το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα απορρίπτει ή επιβραβεύει.

Αν επανεκλεγείς είσαι ευτυχής για την τιμή της εμπιστοσύνης του κόσμου και προσπαθείς διαρκώς να βελτιώνεσαι, έτσι ώστε να είσαι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμος στην κοινωνία.

Αν απορριφθείς, ή αποτραβιέσαι, που μοιάζει η πιο σώφρων πολιτική κίνηση ή ψάχνεις τα λάθη σου και τα διορθώνεις, με την ελπίδα ότι ό κόσμος, που σε 5(πέντε) χρόνια θα σε επαναξιολογήσει, ενδεχομένως σου δώσει πιο κεντρικό ρόλο στην κοινωνία. Έτσι απλά !

Είναι γνωστό σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο ότι η Τουριστική Προβολή ενός τόπου συνίσταται σε :

-         Συμμετοχή σε επιλεγμένες διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

-         Αξιοποίηση των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, Ελληνικών και διεθνών, με διαφημιστικές καταχωρήσεις, αρθογραφία και συνεντεύξεις.

-         Δημιουργία Ειδικών Εκδηλώσεων θεματικής προβολής του τόπου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

-         Ανάδειξη των διαφόρων εναλλακτικών μορφών τουριστικής περιήγησης.

-         Φιλοξενία ταξιδιωτικών δημοσιογράφων και συγγραφέων με σκοπό την καταγραφή των προσωπικών τους εντυπώσεων.

-         Συνεργασία με διεθνείς Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς.

-         Ενεργή Συνεδριακή συμμετοχή.

-         Συνεργασία με Ταξιδιωτικούς Ακόλουθους ξένων Πρεσβειών.

-         Φιλοξενία Προσωπικοτήτων.

-         Τιμητικές Εκδηλώσεις παραγόντων του τουρισμού.

-         Δημιουργία ειδικών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών spots θεματικής προβολής

-         Αδελφοποιήσεις και Συνεργασίες με επιλεγμένες περιοχές και Χώρες.

-         Συνεργασίες με Ειδικούς επαγγελματίες ανά θεματική ταξιδιωτική ενότητα.

και άλλες πολλές ανάλογες ή παρεμφερείς δράσεις.

Για τους λόγους αυτούς δημιουργείται η Τουριστική Επιτροπή Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου, που στελεχώνεται από τα Μέλη και τους Φίλους, που επιθυμούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και στην οποία προεδρεύει ο  εκλεγμένος Α/Δήμαρχος Τουρισμού. Έτσι απλά.

Όπως θεωρείται αυτονόητο, για να επιτευχθούν όλα τα ανωτέρω χρειάζεται, εκτός των άλλων και η φυσική παρουσία του υπεύθυνου Α/Δημάρχου, ο οποίος και λογοδοτεί στην κοινωνία και κρίνεται από αυτήν, όπως προείπαμε μέσα από τη διαδικασία των Εκλογών.

Εδώ λοιπόν, στο Νησί των μυστηρίων, έχουμε το εξής φαινόμενο.

Αντί για προτάσεις, που θα βελτιώσουν το Τουριστικό αποτέλεσμα, που είναι και το ζητούμενο, απορρίπτουν τα πάντα, αφού όμως βασανίσουν λεκτικά εκλεγμένους και κοινό για ατέλειωτες ώρες, αναμασώντας τις ίδιες  ακαταλαβίστικες θέσεις  απόρριψης των πάντων!

Η τελευταία κορυφαία πρόταση της Α/Πολίτευσης ήταν να αναδημοσιεύσει την Εισήγησή μου για τις Ταξιδιωτικές υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής, προφανώς για να με θίξει …….άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου !

Τα τεράστια χρέη που άφησαν κληρονομιά  στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο οι Διοικούντες (…σημερινά Στελέχη της Α/Πολίτευσης) των οκτώ (8) Καποδιστριακών ενοτήτων, επέβαλαν την αυστηρή διαχείριση των οικονομικών, που περιόρισε τη θεσμική εκπροσώπηση στα διεθνή ταξιδιωτικά δρώμενα σε ένα (1) μόνο άτομο.

Πιο λιτή εκπροσώπηση δεν είναι δυνατό βιολογικά να υπάρξει, εκτός και αν ο Δήμος Κεφαλονιάς στέλνει τη «σκέψη» του για να εκπροσωπηθεί το Νησί στη διαχείριση ενός Χαρτοφυλακίου, που πρωταγωνιστεί στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Κατανοούμε πλήρως την αδυναμία κατάθεσης έστω και μία πρότασης αλλά

ας πάψουν όμως να ενοχλούν, δημιουργώντας κατά φαντασία ενοχικά σύνδρομα και αφού δεν έχουν κάτι χρήσιμο να προτείνουν, ας περιοριστούν στην πολύτιμη ευχή «Καλό Ταξίδι και ακόμα καλύτερη επιτυχία» στον υπογράφοντα Α/Δήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού.

Πολύ δύσκολο μοιάζει ;

Ευάγγελος Κεκάτος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250