Θετική εισήγηση για το 2ο τρενάκι από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 15:59

Θετική εισήγηση για το 2ο τρενάκι από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Θετική ήταν η εισήγηση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την αίτηση για δεύτερο τρενάκι στην περιοχή του Αργοστολίου. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε, η βατότητα και η αφετηρία του νέου τρένου που θα κάνει περιήγηση τουριστών στην πόλη του Αργοστολίου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Οι διαξιφισμοί και οι εντάσεις δεν έλειψαν από τη συνεδρίαση, υπήρξε έντονος διάλογος του Βασίλη Καμπίτση με τον πρόεδρο της επιτροπής Σάββα Σαββαόγλου, με τον Βασίλη Καμπίτση να μην ψηφίζει τελικά την εισήγηση.

Ο Γιώργος Θωμάς τόνισε πως είναι υπέρ της βατότητας για τη νέα γραμμή, χωρίς να υπάρχει όμως περιορισμός στα τρένα, ενώ κατέθεσε την πρότασή του να γίνει καθορισμός διαδρομής με τη σύμφωνη γνώμη ταξιτζήδων και ΚΤΕΛ.

Ο Σπύρος Σαμούρης τάχθηκε υπέρ της βατότητας, αλλά είχε ένσταση ως προς την αφετηρία του τρένου «πρέπει να απέχει τουλάχιστον 20 μέτρα το ένα από το άλλο». Θετικοί στην εισήγησή τους ήταν τόσο ο Διονύσης Αραβαντινός «Το τρενάκι όχι μόνο δεν προσβάλει την αισθητική, αλλά την προβάλει», όσο και ο Δημήτρης Φιοραβάντες.

Ενταση προκλήθηκε όταν ο ιδιοκτήτης του υπάρχων τρένου κ. Σκλαβούνος προσκόμισε στην επιτροπή έγγραφο το οποίο παρουσίαζε ότι έχει κάνει αίτηση για δεύτερο τρένο από τις 13 Μαρτίου.
Βέβαια το έγγραφο που προσκόμισε, όπως δήλωσε ο Σάββας Σαββαόγλου, δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου και δεν είχε φτάσει ποτέ στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία που έχει κάνει την αίτηση για το 2ο τρενάκι, κ. Ιωάννης Λυκούδης, τόνισε πως «ο πλέον αρμόδιος που είναι ο κ. Ματσούκης δίνει τη θετική του εισήγηση για το δεύτερο τρενάκι στο Αργοστόλι. Παράλληλα, έχω έγγραφο που λέει ότι η μοναδική εισήγηση που υπάρχει για δεύτερη γραμμή, είναι αυτή του πελάτη μου».