Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ψηφιακή διαχείρηση της ΠΙΝ (Οι αποφάσεις της συνεδρίασης)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 15:31

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ψηφιακή διαχείρηση της ΠΙΝ (Οι αποφάσεις της συνεδρίασης)

Συνεδρίασε το Σάββατο το πρωί με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο  Ιονίων Νήσων με τρία θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη. Το Σώμα ωστόσο απασχόλησε εκτός ημερησίας διάταξης η έγκριση τελικής αποδοχής υλοποίησης του έργου “Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ψηφιακής Διαχείρισης & Παροχής Διοικητικών Διαδικασιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων” που εντάχθηκε με κωδικό ΟΠΣ : 494146 προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση». Το έργο έχει  προϋπολογισμό 623.475,00  και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015.  Το Π.Σ ενέκρινε κατά πλειοψηφία το έργο με την παράταξη Σπύρου να ψηφίζει λευκό.

Επίσης το Σώμα ενέκρινε:

  • κατά πλειοψηφία, με την αρνητική  ψήφο του Ι. Κορφιάτη από τη ΛΑ.ΣΥ.,  την τροποποίηση του  Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2015 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που αφορά δαπάνες για τη διενέργεια των εκλογών αλλά και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους που αναμένεται να προσληφθούν στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας .
  • τη  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου – δραστηριότητας : Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας με κωδική ονομασία MARIES –X ( 141 1069) της εταιρείας COSMOTE. Αρνητικά ψήφισε  η παράταξη Σπ. Σπύρου
  • τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ξενοδοχείου κλασικού τύπου5***** ( Α τάξης ) 184 κλινών, σε έκταση 17.705,14 τμ. στη θέση Άγιος Αντρέας, Δ.Δ Τραγακίου Δ.Αρκαδιών Ν.Ζακύνθου , ιδιοκτησίας «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΑΣΩΝ Α.Ε ».

Το Π.Σ εκτός ημερήσιας διάταξης ενέκρινε την ενίσχυση με 1.500 ευρώ εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής  με τη συμμετοχή 50 μελών χορωδιών της Ζακύνθου αλλά και με το ίδιο ποσό, θεατρική παράσταση από το Ιόνιο Θέατρο Ζακύνθου.

 

Στο ΕΣΠΑ η ψηφιακή σύγκλιση της ΠΙΝ προϋπολογισμού 623χιλ ευρώ

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση"  η πράξη  "Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ψηφιακής Διαχείρισης & Παροχής Διοικητικών Διαδικασιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων" προϋπολογισμού  623.475 ευρώ.

Στόχος της πράξης είναι η ανάπτυξη πλατφόρμας για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς επίσης και η δημιουργία ενός διαλειτουργικού περιβάλλοντος για το σύνολο των διοικητικών διαδικασιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου τα έγγραφα, οι πληροφορίες και τα δεδομένα να παράγονται, να κωδικοποιούνται, να διακινούνται και να διατηρούνται αποκλειστικά και μόνο σε ψηφιακή μορφή. Το τελικό προϊόν θα υπογράφεται ψηφιακά από το σύνολο της διοικητικής και πολιτικής ιεραρχίας της Περιφέρειας, μέσω ψηφιακών πιστοποιητικών σκληρής αποθήκευσης.

Η ολοκλήρωση του έργου θα βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια της νέας περιφερειακής αρχής να δημιουργήσει την νέα μορφή της δημοσιας υπηρεσίας που θα εξυπηρετεί άμεσα και με παροχή ποιοτικών υπηρεσιών τον πολίτη.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2015 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης.




00 inkefalonia general ad 300X250