«Φουντώνει» η κόντρα Κεκάτου – Σπύρου Γαλιατσάτου για τη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις: "Αυτό που θεωρεί «γελοίο» η Περιφέρεια, ο Δήμος το θεωρεί εξόχως σημαντικό"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 13:59

«Φουντώνει» η κόντρα Κεκάτου – Σπύρου Γαλιατσάτου για τη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις: "Αυτό που θεωρεί «γελοίο» η Περιφέρεια, ο Δήμος το θεωρεί εξόχως σημαντικό"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Με αφορμή την συμμετοχή, μετά από Πρόσκληση, του Α/Δημάρχου Τουρισμού – Πολτισμού κ.Ευάγγελου Κεκάτου, στην Εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (5/1/15) για τον Τουρισμό στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, και τον χαρακτηρισμό του Α/Περιφερειάρχη Τουρισμού κ.Σπύρου Γαλιατσάτου, ως «γελοία» την Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς, στην Έκθεση Expo 14, επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου της εν λόγω Έκθεσης για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι ότι αυτό που θεωρεί «γελοίο» η Περιφέρεια, ο Δήμος Κεφαλονιάς το θεωρεί «εξόχως σημαντικό» για την περαιτέρω προώθηση της Τουριστικής ανάπτυξης του Νησιού μας. Όσο για τα σχόλια, που ανέπτυξε συγκεκριμένο parasite/press, με αφορμή τον συγκεκριμένο σχολιασμό, ενημερώνουμε, ότι όσο και να προκαλούν, μέχρι το 2019, με τα αισχρά, εμετικά και κατάπτυστα γραφόμενά τους, δεν θα καταφύγουμε στην Δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι αρμόδια να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους υπογράφοντες συντάκτες, είναι αποκλειστικά η Ψυχιατρική Επιστήμη.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo

Τα πολύ καλά επαγγελματικά αποτελέσματα και τα θετικά σχόλια των εκθετών και επισκεπτών σφράγισαν την επιτυχία της Διεθνούς Έκθεσης Greek Tourism Expo η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, στο Metropolitan Expo 5-7 Δεκεμβρίου 2014.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους : ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης, ο Γεν. Δ/ντής του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, το μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ κα Χριστίνα Τετράδη, ο Γεν. Δ/ντής του ΣΕΤΕ κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης, ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, κ.α.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Υπουργούς:

Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και

Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα, επίσης τους Προέδρους των φορέων ΕΟΤ κ. Χρήστο Πάλλη, ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, ΞΕΕ κ. Γιώργο Τσακίρη, ΗΑΤΤΑ κ. Λύσανδρο Τσιλίδη, HAPCO κ. Ντίνο Αστρά, Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Κόντε διότι μας έκαναν την τιμή και έθεσαν υπό την Αιγίδα τους την Έκθεση καθώς επίσης ευχαριστούμε πολύ και όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς της έκθεσης.

Η διοργανώτρια εταιρία Leaderexpo διαπιστώνοντας το κενό που υπήρχε από την έλλειψη μιας επαγγελματικής τουριστικής έκθεσης στην Αθήνα η οποία βέβαια ενδιαφέρει και όλη την χώρα, τόλμησε και διοργάνωσε την 1η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Greek Tourism Expo”

Στην έκθεση συμμετείχαν 162 εκθέτες από όλα τα είδη τουρισμού και 74 hosted buyers από 25 χώρες.

Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος προκαθορισμένων ραντεβού, οι εκθέτες είχαν προγραμματίσει 2072 ραντεβού με τους Hosted Buyers. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όμως των Β2Β Meetings, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2600 ραντεβού αφού το ενδιαφέρον των hosted buyers για γνωριμία με τους εκθέτες ήταν πάρα πολύ μεγάλο.

Οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν τις 6.650 και οι ιδιώτες τους 570. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν τον καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα της έκθεσης αφού το 45% ήταν επαγγελματίες από τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, το 38% εταιρίες από το χώρο των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως του θαλάσσιου τουρισμού και άλλων, και το 17% από εταιρίες που έχουν έμμεση σχέση με τον τουρισμό όπως εταιρίες marketing, εταιρίες ηλεκτρονικού τουρισμού, τρόφιμα κ.α.

“Με το σύνθημά μας “Come to meet the Greeks” η μεγάλη επιτυχία της έκθεσης μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε για την καθιέρωση μίας μεγάλης διεθνούς έκθεσης τουρισμού στην Αθήνα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω τον ρόλο-κλειδί της εταιρείας Τravel Media Applications, η οποία επέλεξε με αποτελεσματικό τρόπο τους κατάλληλους και διεθνώς γνωστούς Hosted Buyers” δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Leader Expo κ. Χ. Παπαδιώτης και κλείνοντας τόνισε ότι “ Φέτος κάναμε μια καλή αρχή, όμως έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά ακόμα έτσι ώστε η 2η Έκθεση Τουρισμού GREEK TOURISM Expo να παρουσιάσει μεγαλύτερη δυναμική και επιτυχία με πολύ περισσότερους εκθέτες και Hosted Buyers”.

Με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και σημαντικότατους ομιλητές πραγματοποιήθηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης που διοργάνωσαν ο ΣΕΤΕ και η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.

Επίσης το 2ο Συνέδριο DIGI.TRAVEL για τον ηλεκτρονικό τουρισμό και το Forum EYCLUB που φιλοξενήθηκαν στην έκθεση, σημείωσαν επίσης ιδιαίτερη επιτυχία συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό ομιλητών και συμμετεχόντων.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εκθέτες τους χορηγούς και τους υποστηρικτές μας που πίστεψαν και στήριξαν την όλη μας προσπάθεια.

Το 2015 η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 4- 6 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo.

                  




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ