Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά : Η αλήθεια για το Βιολογικό της Λειβαθούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 20:01

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά : Η αλήθεια για το Βιολογικό της Λειβαθούς

Ποια είναι η αλήθεια;

Για ακόμα μια φορά, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, γίναμε μάρτυρες της «συνέπειας» των προεκλογικών υποσχέσεων της Δημοτικής Αρχής και των μετεκλογικών πράξεων της.

Όταν στα τέλη του Αυγούστου, είχαμε καταγγείλει την ανάκληση της απόφασης ένταξης του έργου «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Δ.Ε. Λειβαθούς Δήμου Κεφαλονιάς» στο ΕΠΠΕΡΑΑ, η γνωστή φιλοπαρισική ιστοσελίδα φρόντισε να μας «ενημερώσει» για την αλήθεια:

«…Ποιά όμως είναι η αλήθεια; Επειδή δεν υπάρχουν αυτή την ώρα χρήματα για να ενταχθούν όλα τα έργα ανά την Ελλάδα, η απόφαση απεντάσσει ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, όπως ξεκάθαρα αναφέρει η απόφαση στο τέλος. Τα έργα αυτά δεν χάνονται αλλά μπαίνουν σε νέα διαπραγμάτευση για να επανενταχθούν ξανά. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς βρίσκεται στην διαδικασία της ολοκλήρωσης της μελέτης που δημοπραττήθηκε και χρηματοδοτήθηκε με 500.000 ευρώ του έργου. Εδώ να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Λειβαθούς υπό τον Θ. Μιχαλάτο δεν είχε φροντίσει να υπάρχει ούτε καν μελέτη. Τώρα σε ότι αφορά το έργο αυτό καθ’αυτό ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ φέρει για αυτή την εξέλιξη που είναι καθαρά απόφαση της κεντρικής εξουσίας λόγω-όπως ανάφερα-έλλειψης κονδυλίων για όλα αυτά τα έργα, τα οποία θα επαναξιολογηθούν. …»

Αλήθεια κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ποια είναι η αλήθεια; Είχατε προσπαθήσει να εντάξετε ένα μη «ρεαλιστικό» έργο; Όταν δίνατε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο έργο δεν είχατε αξιολογήσει τη «ρεαλιστικότητά» του; Και αν υποθέσουμε ότι το έργο είναι μη «ρεαλιστικό», πότε ρωτήθηκαν οι κάτοικοι της  Λειβαθούς για την άποψη που έχουν για την περιοχή τους; Αυτό θεωρείτε εσείς ως συμμετοχή του δημότη στη διοίκηση του δήμου;

Ή μήπως Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ένα έργο πνοής για μια τουριστική περιοχή του νησιού μας  πρόκειται να χαθεί λόγω της υπέρμετρης αλαζονεία σας και της  «ικανότητάς» σας στον τομέα της «καθαριότητας λυμάτων», και εσείς απλά προσπαθείτε να επιρρίψετε τις ευθύνες στους πρώην, μια πάγια εξάλλου τακτική σας;

Εκ του Γραφείου Τύπου

της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ