Ευχαριστίες Β. Κεκάτου για την εθελοντική αισθητική αναβάθμιση περιοχών της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 18:19

Ευχαριστίες Β. Κεκάτου για την εθελοντική αισθητική αναβάθμιση περιοχών της Κεφαλονιάς

Ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος και το Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κεφαλονιάς εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους προς τους Ανθρώπους, τους Επαγγελματίες, τους Φορείς & τους Χορηγούς, που ανέλαβαν και υλοποίησαν εθελοντικά τη βελτίωση του Φάρου των Αγίων Θεοδώρων και της προβλήτας Υποδοχής Κρουαζιεροπλοίων στο Αργοστόλι.

 

Συγκεκριμένα, οι Επιχειρηματίες της MYTHOS CATERING κ.κ.Ανδρέας Παντελειός, Γεώργος Κουρκουμέλης και Βασίλης Φραγκισκάτος ανέλαβαν εθελοντικά το χρωματικό εξωραϊσμό του Φάρου των Αγίων Θεοδώρων, αναδεικνύοντας την ομορφιά του Μνημείου, που από το 1828, επί Διοικήσεως Καρόλου Νάπιερ, κοσμεί την είσοδο του κόλπου του Αργοστολίου.

Επίσης, με πρωτοβουλία της Προέδρου του Συλλόγου Beach Buddies κ.Dona Pallimeris, τα Μέλη του Συλλόγου και οι Εθελοντές Kefalonistas προέβησαν σε εξωραϊσμό και διαμόρφωση του χώρου Υποδοχής Κρουαζιεροπλοίων. Στη σημαντική αυτή εθελοντική πρωτοβουλία συμμετείχε και ο γεωπόνος κ.Γεράσιμος Λασκαράτος, ο οποίος και ανέλαβε το συντονισμό της πρωτοβουλίας κηπευτικής ανάπλασης του χώρου.
Την Κυριακή 27 Μαΐου περισσότερα από 35 άτομα έδωσαν το παρόν και το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΧΟΡΗΓΩΝ
Κefalonistas εθελοντές
Beach Buddies (Αγγλική κοινότητα)

√ Φυτά και υλικά συνεισέφεραν οι:

Beach Buddies, Παντελής Νάκος – Γεωπόνος, Φυτώρια Κυριακάτος, Αγάθος Οικοδομικά,Αντρέας Μενάγιας – Φυτώριο, Διονύσης Καλούρης – Φυτώριο, Κέντρο Κήπου Κεφαλονιάς, Αγροεφόδια Γ. Δουλγεράκης, Ξιφίτας Τεχνικό Μάρκετ, Sock Shop - Δ. Καλλιγάς, Dur Escape Land - Αγαθ. Γεωργακάτος, Ψητοπωλείο "Ο Παύλος",Cafe Soulatso, Αφοί Κρεμμύδα, Nutrition Land - Σ. Γεωργακάτου, Cafe Classic, Φωκάς αντιπροσωπείες, Express Rent a Car - Δ. Μοσχόπουλος, Mina Super Market, Belvista Apartments Lassi
,Κλωνής Ψυκτικά, Al Forno Pizza, Baroque Bistrot,Twininas Handmade Accessories

√ Catering: Ζαχαροπλαστείο Premier, Εστιατόριο Ampelaki.
Πανταζάτος Super Market

√ Επιτόπια συνδρομή: Κυανή Ακτή, Καθηγητές και φοιτητές από το ΤΕΙ Βιολογικής Γεωργίας
√ Τη συντήρηση για δύο επισκέψεις προσφέρει:
Ανθοπωλείο Φίλιππας Μποσώνης
√ Υγειονομική Κάλυψη προσέφεραν οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού (λόγω έλλειψης συμβάντων εκτέλεσαν άψογο βοτάνισμα και φύτεμα)

Ο Επιχειρηματίας κ.Νίκος Σκλαβούνος ανέλαβε το χρωματικό εξωραϊσμό των κιγκλιδωμάτων, που περιβάλλουν το χώρο Υποδοχής Κρουαζιεροπλοίων.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στον Α/Δήμαρχο κ.Σ. Ματιάτο, στο Λιμενάρχη κ.Γεώργιο Καλιτσουνάκη, στο Διευθυντή του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ.Μιχάλη Πεβεράτο, στον Προϊστάμενο Υπηρεσιών Δημοτικού Διαμερίσματος Λειβαθούς κ. Α. Μινέτο, στον τ.Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ.Εμ.Βαλλέτα και στον Πλοίαρχο κ.Ανδριανό Δρακάτο.
Επιπλέον, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ευκοσμία» σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Μουσάτων κ.Νίκου Γεωργόπουλου και Βλαχάτων κ.Απόστολου Χαραλαμπάτου και τις ανάλογες Υπηρεσίες του Δήμου ανέλαβαν τον ευπρεπισμό του πευκόφυτου Λόφου Τραπεζάκι.
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς – Ιθάκης με τη συμμετοχή Εκπαιδευτικών και Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών και τη συνεργασία του Δήμου και του Λιμεναρχείου πραγματοποίησε καθαρισμό της παραλίας Αβύθου.

Τέλος ,ο Δήμος με συνεργασία των ιδιωτών : κ.Μινέτου Γερασίμου και Σπυρίδωνος του Ανδροιωάννη «Χωματουργικές Εργασίες – Βλαχάτα» και κ.Μεσσάρη Αλέξιου και Γερασίμου του Σπυρίδωνος «Μουσάτα Τουριστικές Κατοικίες – Χωματουργικά» πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας Τραπεζάκι (ΕΟΤ).

Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα Εθελοντικής δραστηριότητας και προσφοράς, παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες, ενισχύει το ουσιαστικό καλωσόρισμα των Επισκεπτών στο Νησί της Κεφαλονιάς. .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ