Αλέκος Καλαφάτης: Η δημοτική Αρχή δεν επιθυμούσε το δημοκρατικό διάλογο, ούτε επιθυμεί τη δημοκρατική αντιπαραβολή. Το μόνο που γνωρίζει είναι η επιβολή!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 15:11

Αλέκος Καλαφάτης: Η δημοτική Αρχή δεν επιθυμούσε το δημοκρατικό διάλογο, ούτε επιθυμεί τη δημοκρατική αντιπαραβολή. Το μόνο που γνωρίζει είναι η επιβολή!

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στην  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς στις 7 Δεκεμβρίου, εξέδωσε ο συνδυασμός του Αλέκου Καλαφάτη. Πιο συγκεκριμένα τονίζει: Το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς συνήλθε τη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου  για να πραγματοποιήσει 3 (!) συνεχόμενες συνεδριάσεις. Η πρώτη θα γινόταν στις 17:30, η δεύτερη στις 19:00 και η τρίτη στις 21:00. Σημειωτέον πως η δεύτερη συνεδρίαση αφορούσε τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2015 κα η τρίτη, τους προϋπολογισμούς τεσσάρων νομικών προσώπων του δήμου. Επιπλέον η δημοτική αρχή έφερε αρκετά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και το θέμα που έθεσαν οι πολίτες του Πόρου για το κλείσιμο της Τράπεζας ALPHA BANK.  

Περί τις 12:00 τα μεσάνυχτα, ύστερα από εξήμισυ ώρες, κι ενώ μόλις είχαμε εξαντλήσει τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, ο Αλέκος Καλαφάτης έθεσε την εξής διαδικαστική πρόταση: Να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση εξαντλώντας τα 5 θέματα που προβλέπονταν για την πρώτη συνεδρίαση, αυτήν δηλαδή που θα άρχιζε στις 17:30. Για την συζήτηση αυτών των 5 θεμάτων θα χρειαζόμασταν ακόμη τουλάχιστον περί τις 3 ώρες. Ακολούθως να διακόψουμε τη συνεδρίαση και να συνεχίσουμε τη Δευτέρα στις 17:30, θεωρώντας την ως μη διακοπείσα. Η πρόταση του Αλέκου Καλαφάτη εξυπηρετούσε τα κάτωθι:

  1. Ύστερα από 9 – 9 1/2 ώρες συνεδρίαση, η κόπωση θα ήταν εξαντλητική.
  1. Η συζήτηση για τους προϋπολογισμούς του Δήμου, πρέπει να γίνεται χωρίς πίεση χρόνου, με καθαρό μυαλό, αφού οι προϋπολογισμοί είναι εξαιρετικά σημαντικοί για το Δήμο και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ευχερούς έκθεσης των απόψεων και δημοκρατικής αντιπαράθεσης.
  2. Ούτως ή άλλως οι 2 συνεδριάσεις που αφορούσαν τους προϋπολογισμούς θα γίνονταν Δευτέρα (ξημερώματα, αν δεν γινόταν αποδεκτή η πρότασή μας ή βραδινές ώρες, αν γινόταν δεκτή).

    Την εύλογη αυτή πρόταση δέχτηκε το σύνολο της αντιπολίτευσης. Εντελώς αδικαιολόγητα δεν την δέχτηκε η συμπολίτευση, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα το αυταρχικό πνεύμα της.

    Είναι προφανές, πως η δημοτική αρχή δεν επιθυμούσε το δημοκρατικό διάλογο επί των προϋπολογισμών. Δεν κατανοεί, ούτε επιθυμεί τη δημοκρατική αντιπαραβολή. Το μόνο που γνωρίζει είναι η επιβολή.

Αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση μη ανεχόμενοι καμιά μορφή «επιβολής». Αποχωρήσαμε από μια συζήτηση για σοβαρά θέματα η οποία, εκ των πραγμάτων,  θα εκφυλιζόταν  χωρίς καμία ουσία και περιεχόμενο.

       Από το Γραφείο Τύπου




00 inkefalonia general ad 300X250