Η συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 18:39

Η συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου

Στην ανοιχτή εκδήλωση - λαϊκή συνέλευση που διοργανώνει η νέα περιφερειακή αρχή την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος κατά τη συνέντευξη  Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

Ο κος Γαλιατσάτος υπογράμμισε πως «με την αυριανή εκδήλωση μπαίνουν ουσιαστικά οι βάσεις για μια νέου τύπου επικοινωνία με τους πολίτες που θα βασίζετε στο ενδιαφέρον και στο σεβασμό για την άποψή τους, η οποία θα μπορεί να ενσωματωθεί στις προτάσεις της περιφερειακής αρχής για το μέλλον της περιφέρειας».

«Στην αυριανή εκδήλωση θα παρουσιάσουμε την κατάσταση την οποία βρήκαμε και θα προβάλλουμε τους άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστούν οι μελλοντικές μας προσπάθειες. Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος με τους πολίτες της περιφέρειας που θα μας συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας»,, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

«Παράλληλα, όπως είπε, έχουμε βάλει τις βάσεις για την λειτουργία της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης, ο ρόλος της οποίας θα είναι ουσιαστικός και όχι διακοσμητικός, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια».

Προειδοποίηση περιφερειάρχη για το ΕΑΚΚ

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα προβλήματα με την αδειοδότηση  του ΕΑΚΚ και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τη νέα διοίκηση του ΕΑΚΚ, είπε ο Θ. Γαλιατσάτος αλλά είναι άμεση ανάγκη η κα Γκερέκου και ο κος Ανδριανός να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση  προκειμένου να γίνουν όλες οι ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των αθλητικών χώρων».

«Προειδοποιούμε όλους όσους νομίζουν ότι μπορούν εμπαίζουν την αθλητική οικογένεια και τους φιλάθλους της Κέρκυρας, ότι η ΠΙΝ θα σταματήσει να αδειοδοτεί τους αγώνες ποδοσφαίρου, αν δεν αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους».

Πανιόνια ημέρα για την υγεία

 

Ο Θ. Γαλιατσάτος μίλησε και για την Πανιόνια ημέρα για την προστασία της υγείας που θεσπίστηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η οποία θα έχει στόχο τη δημιουργία ενός κινήματος  για την προστασία της δημόσιας υγείας στα νησιά του Ιονίου και την αφύπνιση των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θα υλοποιήσουμε άμεσα την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε έως τον Υπουργό Υγείας απαιτώντας άμεσες λύσεις για τα ζητήματα της υγείας στα Ιόνια Νησιά. Η κατάσταση άλλωστε που επικρατεί στον τομέα της υγείας στην ΠΙΝ αποτυπώνεται και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις σε Λευκάδα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Καστό», κατέληξε ο περιφερειάρχης.




00 inkefalonia general ad 300X250